karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Lekkerste ijs en een hangende man

Crème de la Crème voor ijs. Maar voordat je je ijsje eet, kijk eerst omhoog naar de 'hangende man', een kunstwerk van de Tsjechische kunstenaar David Cerny. Crème de la Crème (voorheen Cremerie Milano) is een begrip in Praag, veel smaken ijs en ambachtelijk gemaakt en ook vegan ijs. De hangende man is de moeite waard om even op te zoeken. Hij bevindt zich op de kruising van de Husova en Skorepka straat. Kijk omhoog en je zult hem vinden. Er zijn veel van dit soort verrassingen in Praag. David Cerny schokt en provoceert de samenleving met zijn kunst. 

Praag_cremerie-milano-praag.JPGLet op: Cremerie Milano heet nu Crème de la Crème en heeft ook vegan ijs!

Echt Italiaans ijs

De vitrine van Crème de la Crème in hartje Praag ligt vol ijs met zoveel smaken dat kiezen bijna onmogelijk is.  Crème de la Crème maakt ambachtelijk ijs van verse ingredienten; dikke room, verse vruchten. Het resultaat is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt: pepermuntijs met dikke vlokken pure chocola of hazelnootijs met brokjes hazelnoot. Krokante hoorntjes met een royale bol ijs doen je vergeten dat je in Praag bent. Het ijs smaakt precies zoals in Italie.

De hangende man
Crème de la Crème in Husova straat 12 is piepklein. Eet daarom je ijsje buiten op. Kijk omhoog want in Husova, dezelfde straat waar de ijssalon is, bengelt vijftien meter boven de grond een man aan een stok. Deze hangende man is het werk van de Tsjechische kunstenaar David Cerny die meer van dit soort vreemde kunst op zijn naam heeft staan. Een brilletje op zijn neus, hand in zijn zak - deze bengelde man lijkt op Sigmund Freud. Neem ook een kijkje in de Lucerna winkelpassage, Vodickova straat 36, vlakbij het Wenceslasplein. Hier kun je shoppen onder het toeziend oog van de heilige Wenceslas die op een onderstebovenhangend paard zit.


Praag_hangende-man-praag.jpg 
Adres
IJssalon Crème de la Crème
Husova 12 
Praag, Stare Mesto

Openbaar vervoer
Dichtstbijzijnde metro lijn A station Staromestska

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.