praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Italiaans ijs in Praag voor de lekkere trek

Mocht je in Praag in de buurt zijn van Karlovo namesti en je krijgt plotseling trek in Italiaans ijs, dan is Amato Gelateria de 'place to be'. Dit is niet de enige ijssalon in Praag die Italiaans ijs verkoopt maar hier is het ijs heel lekker. Niet zo'n trek in ijs? Weense koffie met een flinke dot slagroom is ook een aanrader. Ben je in de buurt van het Wenceslasplein en je kunt je trek in ijs niet bedwingen, stap dan even binnen bij Angelato. Een ander lekker adresje is Puro Gelato Artigianale, in Kaprova straat, voor eerlijk huisgemaakt ijs.

Praag_italiaans_ijs_praag.JPG

Italiaans ijs in Praag: Amato Gelateria, Vodickova 4, Nove mesto
Italiaans ijs in Praag is niet heel moeilijk te vinden. En wanneer je even geen trek hebt in worst, schnitzel of gebraden eend, maar je snakt naar iets zoets. Dan moet je beslist even binnengaan bij Amato Gelateria. Het is een bijna onmogelijke opgave om een keuze te maken: tesoro, fachiro, babilonia of heb je liever angelo, preziosa of spiritu? De ene ijscoupe ziet er nog verleidelijker uit dan de ander. Welke smaak je ook kiest, al het ijs smaakt puur Italiaans.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 08.00-19.00 uur, zondag 10.00-19.00 uur.

Italiaans ijs in Praag: Angelato, Rytirska 27, Nove Mesto
Voor gluten-vrij Italiaans ijs in Praag ga je naar Angelato. Dit familiebedrijf maakt ijs volgens traditoneel Italiaans recept. Kies uit roomijs of fruitsorberts. Angelato onderscheidt zich van andere ijssalons met ongewone smaken: asperge, rode biet of sesam. Dat moet je echt proeven! Aangezien er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verse ingrediŽnten, zijn er elke maand andere smaken ijs. In januari en februari zijn ze gesloten.
Openingstijden: dagelijks 11.00-21.00 uur.

Italiaans ijs in Praag: Puro Gelato Artigianale, Kaprova 11, Stare Mesto
Al het ijs bij Puro Gelato wordt dagelijks vers gemaakt in kleine hoeveelheden. Alleen natuurlijke ingredienten worden gebruikt, zonder conserveringsmiddelen en zonder kleur- of smaakstoffen. Al het ijs wordt bereid met verse melk en verse room, op traditionele Italiaanse wijze met ijsmachines geimporteerd uit ItaliŽ. Nog Italiaanser kan gewoon niet! Kies uit een mix van klassieke smaken, pistache, chocola, vanille en aardbei of wat meer exotisch, basilicum, chili, honing, rozemarijn, sinaasappel en duindoorn.
Openingstijden: dagelijks 10.00-22.00 uur.

Geen zin in Italiaans ijs?
Geen zin in Italiaans ijs? Bestel een espresso. Je krijgt een minuscuul kopje met een bodempje koffie, precies zoals het in ItaliŽ hoort. Neem een doppio of caffe lungo voor een maatje groter. Latte macchiato is uitstekend voor de grote dorst. Niet Italiaans maar wel lekker is kolac, een soort koffiebroodje met een maanzaadvulling. Italiaanse koffie met Tsjechisch gebak smaken uitstekend samen!

Foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.