praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

7x IJscafe in Praag

IJscafe in Praag, daar moet je zijn voor verfrissend ijs op een hete dag. De zomer in Praag kan behoorlijk warm zijn en die lange luie dagen zijn het beste excuus om te genieten van een caloriebommetje. Wanneer je het woord 'zmrzlina' ziet, weet je dat je goed zit, want dat is het Tsjechische woord voor ijs. Let ook op het woord 'cukrarna' want dit betekent patisserie. Daar verkopen ze het lekkerste ijs en ook de heerlijkste gebakjes.

7x IJscafe in Praag
IJscafe's in Praag zijn er veel. Stracciatella, pistaccio, amarena - de smaken zijn ontelbaar, het ijs in de vitrines is moeilijk te weerstaan. Maar waar eet je het beste ijs in Praag?

1. Angelato: puur Italië! Het seizoen bepaalt welke smaken ijs gemaakt worden. Alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en geen toevoegingen. Wat je zeker moet proberen zijn de smaken asperges, olijfolie en rode biet. Veel lekkerder dan je zou denken!
Adres: Rytirska 27, Praag, in de wijk Nove Mesto en vlakbij het Wenceslasplein.

2. Amato Gelateria: biedt ongeveer twintig verschillende ijscoupes en dertig smaken ambachtelijk, echt Italiaans ijs. Als je geen fan bent van ijs, dan neem je een lekker gebakje of een verkwikkende milkshake.
Adres: Vodickova 4, Praag in de wijk Nove Mesto en vlakbij het Karelsplein.

3. Crème de la Crème: perfecte Italiaanse gelato, concurreert met Angelato en het is moeilijk te zeggen wie lekkerder ijs maakt. Kies uit 24 verschillende smaken, het is een droom die uitkomt! Ook vegan en glutenvrij ijs. Alle fruitsmaken zijn roomijs. En de bonus is: kleinere porties voor kinderen.
Adres: Husova 12, Praag in de wijk Stare Mesto en vlakbij het Oudestadsplein.

4. Fruitisimo: staat voor verse producten gemaakt van vers fruit; ijs voor wanneer je (een beetje) gezond wil snoepen. Heerlijk ijs gemaakt van roggebloem, niet zoals traditioneel ijs gemaakt met een overdaad aan room en suiker. Heel lekker zijn de smoothy's wanneer je niet zo'n ijsliefhebber bent.
Adres: Foodcourt van het Palladium shopping center, Republicky 1, Praag in de wijk Nove Mesto.

5. Au Gourmand: een Franse patisserie en petit-restaurant met geweldig ijs en veel smaken. Er wordt uitsluitend vers fruit gebruikt. In de vitrine vind je de heerlijkste gebakjes, om van te watertanden! Op en top Franse sfeer.
Adres: Dlouha 10, Praag in de wijk Nove Mesto en vlakbij de Joodse wijk en het Oudestadsplein.

6. Pekarstvi Paul: Nog een Franse patisserie waar je kunt genieten van ijs à la française. Deze populaire bakkerij heeft vele verkooppunten in heel Praag (en in Parijs) en is de perfecte plek om te genieten van roomijs dat toch luchtig is. Chocolade-, vanille- of aardbeienijs – zijn de drie klassieke smaken.
Adres: Wenceslasplein 42, Praag in de wijk Nove Mesto.

7. Ovocny Svetozor: een instelling in Praag waar Pragenaars vanaf hun vroegste jeugd genoten en nog steeds genieten van ijs. Hun ijs is geen sorbetijs en ook geen roomijs, iets er tussen in. Ook heel lekker zijn de chlebicky, open sandwiches, voor de hartige trek.
Adres: Vodickova 39, Praag in de wijk Nove Mesto en vlakbij het Wenceslasplein.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.