praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Hotel vlakbij de Burcht van Praag: romantisch en gastvrij

Een hotel bij de Burcht van Praag is een ideale locatie. Hotel Zlata Hvezda, de Gouden Ster: dat is romantisch slapen met uitzicht op de Praagse Burcht en vlakbij de Karelsbrug en de Oude Stad van Praag. Hotel Zlata Hvezda huist in een prachtig vijf-verdiepingen tellend gebouw in de wijk Mala Strana. Vanuit je raam kun je (net) de Praagse Burcht zien. Het gebouw is een architectonisch pareltje met kruisgewelven en een natuurstenen wenteltrap.

Praag_zlata-hvezda-praag.jpg Hotel vlakbij de Burcht van Praag
Een hotel vlakbij de Burcht van Praag heeft alleen maar voordelen! Hotel de Gouden Ster heeft gastenkamers die de schoonheid van weleer uitstralen met een subtiel kleurschema, prachtige gordijnen, meubels en perzische tapijten. De badkamer is een moderne concessie evenals de gratis WiFi. Het zomerterras aan de straat nodigt uit tot het drinken van een Tsjechisch biertje of te genieten van een heerlijke lunch.

Reserveer een kamer in dit hotel via Booking.com

De Gouden Ster en de koninklijke route
Het Gouden Ster Hotel ligt aan de Nerudova straat, een van de mooiste straten in Praag. Klim deze straat omhoog naar de Praagse Burcht terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de stad. De Nerudova straat is onderdeel van de koninklijke route, de traditionele kroningsroute die de vorsten van Bohemen liepen op de dag dat ze gekroond werden. Loop deze route zelf en bestel 'Koninklijke Route Praag Ė City Walk'. Je kunt kiezen voor een digitale uitgave of een boekje. De route wordt geheel beschreven met interessante informatie over wat je onderweg ziet.

Bereikbaarheid en locatie
Hotel de Gouden Ster ligt in de Mala Strana, een wijk met indrukwekkende gebouwen, nauwe steegjes en verborgen tuinen. Het dichtstbijzijnde metro station is Malostranska. Je kunt ook tram 22 nemen en uitstappen bij de halte Malostranske namesti. Regel met het hotel een transfer van de luchthaven of het station naar het hotel, dat is wel zo handig omdat het een hele klim is vanaf de tramhalte of het metrostation naar het hotel.†

Adres:
Hotel Golden Star House / Zlata Hvezda
Nerudova 48, Praag


Praag_zlata-hvezda.jpg
† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † Nerudova straat†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.