praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Budget Hotels in Praag betaalbaar en waar voor je geld

Budget hotels in Praag zijn heel betaalbaar, vooral als je het hoogseizoen mijdt, niet komt in de de kerst- en nieuwjaarsperiode en wegblijft van april tot september. Praag heeft een ruime keuze aan goedkope accommodatie die jongere, reizigers aanspreekt, maar ook geschikt is voor stellen en gezinnen met een beperkt budget. Budget hotels in Praag liggen vaak iets verder weg van het centrum. Dat is geen probleem want de metro en trams rijden van 05.00 tot 24.00 uur. Na middernacht rijdt de nachttram.

Praag_fortuna-west-prague.jpg Budget hotels in Praag
Budget hotels in Praag zijn er in alle soorten en maten. Als je graag een internationaal publiek ontmoet, is A & O Prague Rhea, V Uzlabine 19, in de wijk Strasnice een uitstekende budget accommodatie om te verblijven. Met de tram ben je in een mum van tijd in het centrum. Een echte aanrader is Botel Admiral, Horejsi nabr. 13, een boot afgemeerd aan de oevers van de rivier de Moldau. Voer de zwanen en eenden vanuit je patrijspoort! Hotel King George, Liliova 10, in een historisch gebouw met originele architectuur, uitstekende gelegen op de grens tussen Stare Mesto en Nove Mesto, het winkel- en uitgaansdistict.

Budget accommodaties in Praag
Budget accommodatie in Praag. Dat is er in overvloed! Hier is een lijst van 10 budget accommodatie, handig om het beste budget hotel of hostel te vinden dat bij je past.

1. A & O PRAGUE RHEA, V Uzlabine 19, een beetje spartaans maar wel met moderne voorzieningen. Dit hostel/hotel biedt slaapzalen, een- en tweepersoonskamers, gratis WiFi en 24 uursreceptie. Elke accommodatie heeft een prive badkamer of douche. Uitstekende tramverbinding met het centrum van Praag. Dit hostel is één van de betere budget-opties in Praag en vlakbij Gutovka met een klimmuur en skateboard piste.

Boek dit hotel

2. HOTEL KING GEORGE, Liliova 10, een centrale gelegen budget hotel is een beetje moeilijk te vinden. Hotelprijzen in het centrum zijn behoorlijk pittig, maar de King George is een uitzondering. Het gebouw is uit de veertiende eeuw en daarom is er geen lift. Geen van de kamers is hetzelfde, wel hebben ze allemaal hetzelfde comfort. Gratis WiFi en een terras zijn pluspunten. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand: de Karelsbrug, de astronomische klok en het Oudestadsplein. Wanneer je van shoppen houdt, dan zit je hier goed: alle staten in de buurt zijn winkelstraten.

Boek dit hotel

3. BOTEL ADMIRAL, Horejsi nabrezi, val in slaap op de deinende golven en vergeet dat je midden in Praag bent. Admiral Botel ligt permanent afgemeerd aan de westoever van de rivier de Moldau in de wijk Smichov. De receptie is allemaal hout en glanzend koper en heel nautisch. Smalle gangen leiden naar compacte hutten, elk voorzien van een eigen doucheruimte in poppenhuisformaat. Voor een groter gezelschap of families met kinderen zijn de appartement met vier bedden goed om te verblijven. Er is gratis WiFi in alle kamers. Wanneer je de zwanen vanuit je patrijspoort wil voeren, boek dan een kamer met uitzicht op de Moldau. De restaurants op de derde verdieping doen denken aan de luxe van oude stoomboten. 

Boek dit hotel

4. HOTEL WILLIAM, Hellichova 5, budget hotel met een vier-sterren uitstraling. Hotel William is gevestigd in een historisch gebouw in de wijk Mala Strana. De 42 kamers zijn verdeeld over 5 verdiepingen. Kamers met uitzicht op de tuin zijn iets rustiger dan die met uitzicht op de straat, alle kamers hebben dubbele beglazing. Het ontbijtbuffet is uitgebreid met veel vers fruit, maar ook Tsjechische specialiteiten, zoals gerookte kaas. WiFi is gratis en heeft bereik op alle vijf verdiepingen.

Boek dit hotel

5. HOTEL MARS, Kubanske namesti, ligt in de woonwijk Vrsovice en biedt uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De 51 kamers beschikken allemaal over een badkamer en satelliet-tv. Het ontbijt is meestal bij de kamerprijs inbegrepen en biedt een breed scala aan broodjes, volkorenbrood, ontbijtgranen, boter, jam, yoghurt, fruit, honing, kaas, ham, eieren, worstjes, koffie, thee en melk. De receptie verkoopt kaartjes voor het openbaar vervoer, wat erg handig is omdat er geen kaartautomaat bij de tramhalte is. De tramhalte is voor de deur en brengt je in vijftien minuten naar het centrum. Eden winkelcentrum met Tesco Hypermarkt, 24 uur geopend, is twee tramhaltes verderop. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag is er een boerenmarkt op het plein voor het hotel.

Boek dit hotel

6. HOTEL ANNA, Budecska 7, een prima budget hotel, gelegen in rustige zijstraat in de wijk Vinohrady. De perfecte locatie wanneer het drukke centrum van de stad wil mijden maar toch vlakbij het historich centrum wil zijn. Het hotel is gevestigd in een charmant gebouw uit de late negentiende eeuw met veel originele art nouveau-details - smeedijzeren leuningen en koperen deurgrepen. De kamers zijn ingericht in kobaltblauw, lichtgeel en zalmroze. Gebloemde bedspreien, mooie gordijnen en comfortabele stoelen zorgen ervoor een huiselijke sfeer. Mooie zwart-witfoto's van het oude Praag sieren de muren. De wijk Vinohrady staat bekend om de vele buurtrestaurants, cafe's, wijnbars en winkels. Een verblijf in december is vooral lonend omdat van eind november tot begin januari de Kerstmarkt op het naburige plein, Namesti Miru, in volle gang is. Hotel Anna is slechts twee metrohaltes verwijderd van het Wenceslasplein, het winkel- en uitgaanscentrum.

Boek dit hotel

7. HOTEL LUNIK, Londynska 50, is gevestigd in een appartementencomplex uit de jaren 1920 in een rustige woonwijk. Dit familiehotel werd tijdens het communistische regime in beslag genomen. Na restitutie werd het teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar wiens dochter nu het hotel runt. De vijfendertig kamers doen de tijden van weleer herleven, maar hebben wel het comfort van de 21e eeuw: satelliet-tv, gratis WiFi en een eigen badkamer. Lunik ligt vlakbij Namesti Miru, een mooi plein omringd door restaurants en cafés. Het plein is vooral aantrekkelijk in de paas- en kerstperiodes wanneer de seizoensmarkten in volle gang zijn. Het Wenceslasplein en het historische centrum zijn slechts een paar tramhaltes verderop. Als je de de metro neemt, ben je er nog sneller.

Boek dit hotel

8. HOTEL JULIAN, Elisky Peskove 11, een uitstekend budget hotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Julian is in de wijk Smichov, buiten het toeristisch centrum van Praag, maar een kwartiertje lopen of een korte tramrit brengt je naar de Karelsbrug en het historische centrum. De belangrijkste attractie van het hotel is de zitkamer - receptie met open haard en een bibliotheek; De perfecte plek om even bij te komen van een dag sightseeing. De appartementen hebben een volledig ingerichte kitchenette. De familiekamers zijn ruim en er is ook speelgoed. Verdere faciliteiten WiFi, café en een bar, een fitnessruimte, satelliettelevisie en betaald parkeren.

Boek dit hotel

9. MOTEL ONE, na Prorice 30, een van de weinige budget hotels midden in het centrum. Motel One heeft de uitstraling van een design hotel voor een budget prijs. De gastenkamers zijn lux ingericht en een mix van design en functionaliteit. Een prettige bijkomstigheid is dat de kamers verrassend groot zijn. De flatscreen TV en badkamer met rain-shower douche maken je verblijf nog aangenamer. Het ontbijt wordt geserveerd in de One Lounge die ook gebruikt wordt als 'huiskamer'. Hotel One ligt midden in de wijk Nove Mesto. In de directe omgeving is het winkelcentrum Palladium en de winkelstraat Na Prikope. Het Oudestadplein met de astronomische klok en de Karelsbrug zijn op loopafstand.

Boek dit hotel

10. HOTEL STARY PIVOVAR, Plzenska 9, is gevestigd in een oude bierbrouwerij en druipt van de charme. Het is een van de weinige budget hotels met eigen parkeergelegenheid. Bovendien is het makkelijk bereikbaar met de auto want het ligt aan een van de uitvalswegen, maar toch in de stad. Om naar het centrum van Praag te gaan heb je geen auto nodig. De tramhalte is voor het hotel en brengt je in 20 minuten naar het centrum. De slaapzaal met 10 bedden is de ultoeme budget accommodatie, Heb je iets meer te besteden, dan kun je terecht in de een- of tweepersoonkamers of in de familiekamers met vijf bedden. Er is gratis WiFi in openbare ruimtes. Verder is er een restaurant dat internationale en Tsjechische gerechten serveert en een gezellig cafe met drie verschillende bieren van de tap.

Boek dit hotel 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.