praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Fortuna City budget hotel; buiten het centrum dus lekker voordelig

Fortuna City budget hotel is een comfortabel drie-sterrenhotel buiten het centrum van Praag maar met een uitstekende tramverbinding naar het centrum. De halte van de tram ligt pal tegenover het hotel en in twintig minuten sta je op het Wenceslasplein. Met de metro ben je nog iets sneller in het centrum. Metro lijn A, station Strasnicka, is op ongeveer 10 minuten loopafstand. Dat is wel zo leuk omdat je dan door een gewone Praagse woonwijk loopt.

Praag_fortuna-city-room.jpg Fortuna City budget hotel
Fortuna City budget hotel ligt midden in de woonwijk Strasnicka in Praag en vlakbij een kleine, gezellige winkelstraat. Twee tramhaltes of tien minuten lopen brengen je naar het Flora Shoppingcentrum. De Joodse begraafplaats met het graf van Franz Kafka, de televisietoren en de mooie winkelstraat Vinohrady liggen langs de route van de tram.

Reserveer hier een kamer in hotel Fortuna City

Fortuna City hotel faciliteiten
Fortuna City heeft een lift, bar en restaurant. Het restaurant is open van 6.30 tot 22.00 uur met typisch Tsjechische gerechten zoals goulashsoep en aardappelpannenkoek. De lobby bar is open van 11.00 tot 23.00 uur. Op het terras kun je genieten van binnenlandse wijn uit Moravie, maar je kunt ook kiezen uit verschillende soorten koffie, thee, sapjes en frisdranken. Er is de mogelijkheid voor privé betaald parkeren maar een plek kan niet gereserveerd worden.

Fortuna City gastenkamers
Hotel Fortuna City heeft 243 kamers verdeeld over tien verdiepingen. De kamers zijn eenvoudig maar netjes ingericht en voorzien van bad of douche, toilet, haardroger en televisie. Verder kun je in de openbare ruimtes gratis gebruik maken van wi-fi.

Fortuna City bijzonderheden
Verblijf is inclusief uitgebreid ontbijtbuffet alhoewel ook kamers zonder ontbijt gereserveerd kinnen worden.. Parkeren is mogelijk in de parkeergagrage. Naast de receptie staat een kaartjesautomaat voor het openbaar vervoer. Er is een souvenirwinkel waar ook geld gewisseld kan worden. Verder is er een frisdrank- en snoepautomaat. Een kind onder de twaalf is gratis wanneer de kamer gedeeld wordt met de ouders. Huisdieren zijn welkom.

Bereikbaarheid en locatie
Fortuna City budget hotel ligt in de wijk Strascnice, een heel gezellige buurt met veel buurtwinkel, cafe's en resatuarants waar je weinig toeristen aantreft. De tram stopt voor de deur en de metro is tien minuten lopen. 

Adres: Hotel Fortuna City, Becvarova 14, Praag

Tip van de redactie van Praag-Nu: Maak een wandeling door de buurt. De wandeling 'de ideale communistische woonwijk' is een wandeling van ongeveer twee uur door de wijk met een uitgebreide beschrijving van de route en van de bezienswaardigheden.
  Praag_fortuna-city-room  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.