karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Hotel Don Giovanni

Hotel Dorint Don Giovanni in Praag, vier sterren, 399 stijlvol ingerichte kamers, 42 suites, 9 familiekamers. Kamers genoeg, toch is het aan te raden om vooraf te boeken want dit hotel is razend populair onder Amerikaanse en Canadese reisgezelschappen.  Dit hotel is vernoemd naar de wereldberoemde opera van Wolfgang Amadeus Mozart die in 1787 in Praag in premiere ging. Heel toepasselijk is het dat de centrale lobby eruit ziet als een statig theater. Elke week kun je hier luisteren naar aria's uit Mozarts opera Don Giovanni uitgevoerd door solisten. Wakker worden met Mozart is heel normaal in Dorint Hotel Don Giovanni in Praag.

Praag_don_giovanni_hotel_praag.jpg

Hotel Don Giovanni

Hotel Don Giovanni ligt even buiten het centrum van Praag (maar dichtbij het graf van Franz Kafka). Wanneer je het geen bezwaar vindt om niet in het centrum te verblijven, is Hotel Don Giovanni een uitstekende keus. Het hotel ligt in de wijk Vinohrady, op een van de zeven heuvels van Praag. De VIP lounge op het dakterras biedt een spectaculair uitzicht over de stad. In Amadeus, de bar van het hotel, kun je smullen van zelfgemaakte Oostenrijkse en Tsjechische broodjes, verse koffiespecialiteiten en Tsjechisch bier van de tap. 

Reserveer hier een kamer in Hotel Don Giovanni

Uitzicht vanuit Hotel Don Giovanni
Vraag een kamer met uitzicht op het westen zodat je tijdens je bezoek van het uitzicht op het centrum van Praag kunt genieten. Twee restaurants - Allegretto en Teatro - serveren tongstrelende gerechten. Het uitgebreide ontbijtbuffet is inbegrepen in de kamerprijs. Prima service en vriendelijk personeel zorgen voor een prettig verblijf.

Praag_don_giovanni_hotel_praag_2.jpg

Gastenkamers en faciliteiten
Don Giovanni is een vier-sterren hotel, met ruime gastenkamers met kingsize bedden, uitgebreide keuze aan televisiezenders, mini bar, koffie- en theezet mogelijkheden, zelf te regelen airconditioning.

Faciliteiten
* Amadeus bar en live music van 17.00-21.00 uur
* Allegretto restaurant met seizoensgebonden menu en terras
* Theater restaurant met 'all-you-can-eat' buffet
* Wellness centre en Thai massage
* Parkeergarage

Een stukje geschiedenis
De lounges in het hotel zijn vernoemd naar personages uit de opera Don Giovanni. In vitrines worden de originele kostuums van de acteurs uit de première tentoongesteld. Boven de toegangstrap hangt een gebroken hart van keramiek en metaal en verwijst naar rokkenjager Don Giovanni. De  hotellobby ademt de sfeer van een groots theater met een levensgroot standbeeld van de componist als middelpunt.

De architectuur is bijzonder: een markant gebouw dat hoger gelegen is en van veel punten in Praag te zien is, een vierkant gebouw met golvende muren en hoekrondellen dat op een theater lijkt, Het centrale deel is een glazen koepel die lijkt op de gebroken harten die Don Giovanni achterliet.

Praag_don_giovanni_hotel_buitenkant.jpg

Bezienswaardigheden in de buurt
*Nieuwe Joodse begraafplaats met het graf van Franz Kafka
* Atrium Flora, winkelcentrum
*Zizkov televisietoren met restaurant en uitzicht

Locatie en bereikbaarheid
Vlak voor het hotel is het metrostation Zelevskeho op lijn A. Stap uit of Mustek of Museum voor de omgeving van het Wenceslasplein, Staromestska is het station voor de Oude Stad en stap uit bij het Malostranska station wanneer je naar de Burcht van Praag wilt gaan.
Voor het hotel is ook een tramhalte met meerdere lijnen die naar het centrum gaan.

Adres: Hotel Don Giovanni, Vinohradska 157, Zizkov/Vinihrady, Praag

Praag_don_giovanni_hotel_praag_3.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.