praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldau

Met de electrische deelscooter door Praag

Blinkee is een electrische deelscooter en het perfecte vervoermiddel om door Praag te toeren en op je gemak heel veel bezienswaardigheden te bekijken die net iets te ver zijn om te lopen. Blijf je in het centrum van de stad dan heeft het huren van een deelscooter geen zin want veel straten zijn afgesloten voor verkeer. Een electrische deelscooter is handig wanneer je Vysehrad, de tweede burcht van Praag wil bezoeken of verre buitenwijken. Om een deelscooter te huren heb je een app nodig, en je moet ouder dan zestien jaar zijn. De scooter rijdt met één keer opladen ongeveer zestig kilometer.

Praag_deelscooter_prague.jpg

Hoe werkt Blinkee deelscooter?
Blinkee is heel gebruikersvriendelijk. Je hebt een telefoon nodig die verbonden is met internet en de GPS moet ingeschakeld zijn zodat de plaats waar je je bevindt zo nauwkeurig mogelijk gelocaliseerd wordt. Uiteraard heb je ook een (scooter)rijbewijs en je moet ouder zijn dan zestien. Ook is het handig wanneer je enige ervaring hebt met het rijden op een scooter.

Installeer de Blinkee-app (Android, IOS) en de helft van de klus is geklaard. Na installatie heb je een account nodig dat je in minder dan twee minuten aanmaakt. Neem een foto van je rijbewijs, voer een betaalmethode in en wacht tot het gefotografeerde document is gevalideerd.

Met een motorvermogen van 3,1 kW en een accu van 35 Ah kunnen de Blinkee scooters met één keer opladen tot 60 kilometer rijden. Het gebruik van een helm is verplicht, maar daar is in voorzien want er zit een helm in het opbergvak. De prijs van een standaardrit is 5 CZK / minuut. (20 eurocent)

Leuke wijken om op je e-scooter te ontdekken zijn

1. Karlin ooit een arbeiderswijk maar nu een wijk in opkomst. Het is een tamelijk uitgestrekte wijk dus een scooter komt goed van pas. Breng zeker een bezoekje aan de Vitkovheuvel met daarop het op een na grootste ruiterstandbeeld in de wereld. 

2. Luziny is een wijk wanneer je iets heel anders wil zien dan de Karelsbrug, het Oudestadsplein en de Burcht van Praag. Dit is een vrij verre buitenwijk en dit is waar de inwoners van Praag wonen. Eigenlijk is het een aaneengesloten gebied met uitsluitend flatgebouwen. Met je scootertje ben je er zo, je kijkt even rond en tuft weer terug naar het centrum. 

3. Zizkov is de wijk waar de televisietoren staat waar reuzenbaby's tegenop klimmen. Een snelle lift brengt je naar boven naar het uitkijkplatform met een prachtig uitzicht over Praag en het restaurant. Heel sfeervol is een bezoek aan de Olsany begraafplaats in deze wijk. Er liggen ongeveer twee miljoen mensen begraven. De grafstenen en grafmonumenten zijn in allerlei stijlen en heel mooi om te zien, sommige overwoekerd met klimop, andere met verse bloemen.

Foto blinkee.cz

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.