praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Openbare toiletten voor rolstoelgebruikers in Praag

Openbare toiletten voor rolstoelgebruikers kunnen natuurlijk door iedereen gebruikt worden. Zachod is Tsjechisch voor toilet, veřejně WC betekent openbaar toilet, heren is muzi of pane en dames is damy of zeny. Er zijn in Praag een redelijk aantal openbare toiletten, soms heel schoon en soms niet. Niet veel openbare toiletten zijn geschikt voor de rolstoel.††KFC, McDonald's en Starbucks hebben een toilet dat soms geschikt is voor rolstoelgebruikers maar dat varieert per vestiging. De toiletten gaan open met een code die vermeldt staat op de kassabon. In oudere gebouwen hebben de toiletten vaak geen slot. Na gebruik laat je de deur openstaan. Klop altijd eerst op een dichte deur voordat je naar binnen gaat.

Openbare toiletten voor rolstoelgebruikers in Nove Mesto
1. Myslbek winkelcentrum, na Prikope 19-21
Toegang tot het winkelcentrum is via een brede deur (162 cm), binnen is er voldoende bewegingsruimte. De toiletten bevinden zich op de eerste verdieping, te bereiken via een lift (80x110x210 cm). Afmeting van het toilet deurbreedte 85 cm, de WC ruimte breedte 290 cm, lengte 210 cm. Ruimte naast de toiletpot 165 cm. Het toilet heeft twee handgrepen.

2. Templova, Templova straat 3
De toiletten bevinden zich op de begane ground van een appartementengebouw te bereiken via de Celetna straat en via een passage met hobbelige keitjes of via de hoofdingang met een deurbreedte van 81 cm. Genoeg bewegingsruimte in het portaal (breedte 214 en diepte 231 cm). Deurbreedte van het toilet 75 cm. Ruimte naast de toiletpot 75 cm. Toilet heeft twee handgrepen. Ook is er een verschoontafel voor baby's.

Openbare toiletten voor rolstolgebruiker bij de Burcht van Praag
1. Het openbaar toilet bevindt zich in de derde binnenhof in een apart gebouw rechts van de ingang naar de St-Vituskathedraal. Toiletafmeting deur 80 cm breed; WC ruimte 170 cm breed, 172 cm diep. Ruimte naast de toiletpot 100 cm, twee handgrepen.

2. Koninklijke tuin, U Prasneho mostu straat
Het toilet bevindt zich in een apart gebouw bij de noord-oost ingang van de tuin. 4% hellingbaan voor de hoofdingang (120 cm breed). Binnen is er voldoende bewegingsruimte. Twee antichambres: de eerste 156 cm breed en 512 cm diep, de tweede 247 cm breed en 198 cm diep. De ruimte naast de toiletpot is 120 cm, twee handgrepen.

Openbaar toilet voor rolstolgebruiker op Kampa eiland
Dit toilet bevindt zich in het Kampa park in een vrijstaand gebouwtje. Toegang is via een 15% hellingbaan, 155 cm breed en 350 cm lang. De toegangsdeur is 93 cm breed. Binnen is er voldoende bewegingsvrijheid. De deur van het toilet is 80 cm breed en de WC-ruimte is 183 x 199 cm. De ruimte tussen de WC bak is 93 cm, twee handgrepen.

Praag stedentrip in een rolstoel
Restaurants in een rolstoel
Attractie in een rolstoel
Wandelingen in een rolstoel
Praag bezoeken in een rolstoel
Rolstoel-vriendelijke theaters
Lijst van musea voor rolstoelgebruikers
Shopping tips voor rolstoelgebruikers

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.