karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Praag met scootmobiel

Praag zien op de scootmobiel is dé oplossing voor mindervaliden en gehandicapten, maar ook voor iedereen die tijdelijk niet goed kan lopen. Geen gedoe met een scootmobiel of rolstoel meenemen in het vliegtuig of in de trein. Je kunt nu Praag verkennen op de scootmobiel onder leiding van een ervaren gids of je huurt een scootmobiel en gaat zelf op pad. Praag is beroemd (en berucht) om zijn steegjes en straatjes geplaveid met kinderhoofdjes. Mooi om te zien maar onhandig om te lopen, zeker wanneer je slecht ter been bent. De oplossing is; boek een tour op de scootmobiel! Of huur een scootmobiel en zet je eigen route uit.

Praag_scootmobiel_praag.jpgPraag voor mindervaliden
Bij Scootable Prague kun je kiezen uit vier verschillende tours met een scootmobiel.

1. Hoogtepunten van Praag met scootmobiel
Tijdens deze 4 uur durende tocht kom je langs alle belangrijke monumenten van de Oude Stad, de Kleine Zijde en ook de hoogtepunten in de Nieuwe Stad in Praag (die helemaal niet nieuw is). Vergaap je aan het prachtige mozaïek boven de ingang van het Representatiehuis, helemaal in Art Nouveau-stijl. Bekijk de etalages van de winkels op het Wenceslasplein, dat meer op een lange boulevard lijkt dan op een plein. Je brengt een bezoekje aan Het Kindje Jezus van Praag dat elke dag een ander jurkje draagt. Je komt langs het Statentheater waar de opera Don Giovanni van Mozart in premiere ging en die nog steeds op het repertoire staat.

2. De Oude Stad en Josefov
Je rijdt door een doolhof van straatjes en steegjes van de Oude Stad tot je op het Oudestadsplein komt. De blikvanger is de Astronomische klok. Dan naar de chicste winkelstraat van Praag, de Parizska straat. Cartier, Prada, Luis Vuitton, Dior, alle beroemde fashion houses hebben hier een zaak. Ten slotte een tour door Josefov, de vroegere Joodse wijk.

3. De Nieuwe Stad
Het centrum van de Nieuwe Stad in Praag is het Wenceslasplein waar in 1986 de Praagse lente begon die eindigde in de Fluwelen Revolutie. Het plein waar de Russiche tanks reden en waar de student Jan Palach zich in brand stak uit protest tegen de Russische invasie. Verder zie je het Nationale Theater, een prachtig gebouw met een wagenrenner op het dak, het Nieuwe Stadhuis en het uitgestrekte Karelsplein en het Dansende Huis.

4. De Kersttour
Kerstmis in Praag is sfeervol. De grote kerstmarkt op het Oudestadsplein staat bol van houten hutjes die allerlei leuke spulletjes verkopen. Typisch Tjsechische kerstlekkernijen zijn hier in overvloed aanwezig en uiteraard veel svarak, warme wijn. De meterhoge kerstboom is fraai versierd en zodra het donker wordt (en dat is al om half vier), kun je luisteren naar kerstliederen die op het grote podium gezongen worden door Tsjechische en buitenlandse koren.

De scootmobiel maakt Praag heel toegankelijk voor mindervaliden en gehandicapten. Een scootmobiel tour kun je boeken bij Scootable Prague.

Lees verder
Rolstoel-vriendelijke theaters
Lijst van musea voor rolstoelgebruikers
Shopping tips voor rolstoelgebruikers
Openbare toiletten voor rolstoelgebruikers
Rolstoelvriendelijke restaurants
Rolstoel-vriendelijke attracties in Praag
Rolstoel-vriendelijke wandelingen
Op pad in Praag met de rolstoel

Foto: Accessibleprague

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.