praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Openingstijden in december en rond de Kerst

De Kerstmarkten op meerdere plaatsen in Praag trekken altijd veel bezoekers. Ook zijn er veel festiviteiten op Oudejaarsavond. In de kersttijd kun je kerstconcerten of klassieke concerten bijwonen, ook kun je naar een balletvoorstelling. Is dit allemaal te cultureel, slenter dan over een van de kerstmarkten, of sla je slag in een winkelcentrum. En als je niets van dit alles leuk vindt, dan drink je gewoon bier in een van de vele gezellige kroegen in Praag.

Tijdens de kerstdagen zijn de openingstijden van winkels en attracties vaak net iets anders dan in de rest van het jaar.

Praag_kerstmarkt30 november tot begin januari
De kerstmarkten zijn open. Stadsrondleidingen gaan door op de normale tijd, ook de bezienswaardigheden zijn gewoon open.

24 december
De dag voor Kerstmis is een feestdag voor de Tsjechen. De kerstmarkten zijn open maar de meeste toeristische attracties zoals musea in Praag zijn gesloten. Stadsrondleidingen worden alleen 's morgens gedaan. Sommige cafes en restaurants kunnen dicht zijn, maar er zijn er altijd genoeg die open zijn. In de late middag en avond zijn er speciale kerstconcerten in kerken en ook in theaters.

25 en 26 december
De kerstmarkten zijn open. De meeste winkels, bars, cafes en restaurants zijn open. De musea zijn ook open. Op deze dag zijn er ook veel kerstconcerten in Praagse kerken en theaters. 

27 – 30 december
Alles is open zoals de rest van het jaar.

31 december
De Praagse kerstmarkten zijn open. Stadsrondleidingen en toeristische attracties hebben aangepaste tijden. Bars, restaurants en clubs zijn langer open dan normaal, veel hebben een speciaal programma voor Oudjaar.

1 januari 2020
Alle attracties zijn open evenals de kerstmarken. Er zijn speciale Nieuwjaarsconcerten in theaters en kerken.

2 januari 2020
De meeste kerstmarkten zijn gesloten. Alle toeristische attracties zijn open op normale tijden. Praag keert weer terug naar het alledaagse leven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.