praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldau

Handige websites en blogs over Praag

Behalve de tips en informatie van Praag-Nu is er op het internet nog veel meer informatie over Praag, bezienswaardigheden in Praag, vakanties en stedentrips naar Praag en andere informatie over Praag en omgeving te vinden.†De redactie van Praag-Nu verzamelde een aantal handige websites en blogs over Praag en andere bestemmingen in TsjechiŽ.

Met een zoekopdracht naar Praag kom je duizenden websites tegen. Een groot deel van deze sites is van commerciŽle partijen als reisorganisaties en aanbieders van accommodaties in Praag. Om je te helpen bij het vinden van goede en eerlijke informatie over Praag hebben wij op deze pagina een selectie gemaakt van de beste en leukste sites en weblogs over Praag en omgeving en over andere bestemmingen in TsjechiŽ.

Handige websites over Praag en TsjechiŽ

1. Praag als budgetbestemming
Tips voor budget-vriendelijke bezienswaardigheden waarvan sommige zelfs helemaal gratis zijn zoals het schouwspel van de astronomische klok en het onderstebovenhangende paard.

2. Stedennet Praag
Compacte informatie, handig voor een eerst orientatie en om vooraf te lezen.†

3. Top tien bezienswaardigheden Praag
Handig rijtje van de top tien bezienswaardigheden met een korte beschrijving. Er is in Praag zoveel te zien dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Top Tien helpt je een handje op weg.

4. Stedentripper
Handige website voor de' beginner' die een weekendje naar Praag gaat. Stedentripper geeft een kort overzicht van de belangrijkste toeristische attracties in de stad. Het is een selectie van wat erin de stad te zien is en dat is heel handig omdat een 'beginner' niet weet wat de hoogtepunten zijn.

5. Landenportaal
Alles wat je moet weten voordat je naar Praag gaat. Vervoer naar Praag, vluchttijd, waar te overnachten, vervoer in de stad, best reistijd, geld en fooien.

6. Alles over TsjechiŽ - Praag
Compacte informatie over Praag, bezienswaardigheden, soorten vervoer en hoogtepunten. Heel handig zijn de beschrijvingen van een paar interessante Tsjechische steden zoals Brno, Kutna Hora, Olomouc en wintersport in TsjechiŽ.

7. Wereldreizigersclub
Wereldreizigersclub is een platform voor iedereen die van reizen houdt met practische informatie per land over bezienswaardigheden, vervoer, eten en drinken, accommodatie en veiligheid.

8. Landenweb - Praag
Praag in een notendop, duidelijk overzicht van wat er in de stad te zien en te doen is plus een stukje geschiedenis als achtergrondinformatie met name de geschiedenis van Joods Praag.


Blog over Praag

Verliefd op Praag
Blog waar de liefde voor Praag vanaf spat! Minstens ťťn maal per week schrijft Jeroen een blog waarin hij zijn geheime plekjes met je deelt. Misschien wel het leukste onderdeel van zijn blog zijn de quizzen. Probeer hier de quiz: Wat weet jij van Praag? †

Praag_Burcht_Praag_1.jpg

Foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.