praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winter

Gratis naar bezienswaardigheden en musea met de Prague CoolPass

Ben je van plan om een weekendje naar Praag te gaan? Dat wordt nog leuker met de Prague CoolPass! Dit is een toeristenkaart waarmee je gratis entree of korting krijgt bij meer dan 70 attracties en musea in Praag. Bovendien heb je recht op een sightseeing tour met de bus en een rondvaart en cruise op de Moldau.  Met deze stadspas hoef je dus niet in de rij te staan bij de kassa van populaire attracties als de Praagse Burcht en de synagoges in de Joodse wijk.

Prague CoolPass
De Prague CoolPass (oftewel Prague Card) geeft gratis toegang tot 70 bezienswaardigheden en musea in Praag en een korting op andere attracties en musea. Geniet van gratis toegang tot de Praagse Burcht, inclusief de Sint-Vituskathedraal, tot het Joods Museum, de Oude Joodse Begraafplaats en de synagogen in de Joodse Wijk, tot de dierentuin van Praag en het Observatorium bij TV-toren Žižkov. Gratis toegang heb je ook tot het Nationaal Museum en tientallen andere mooie musea in Praag. 

Een bustour langs de bezienswaardigheden van Praag en een cruise over rivier de Moldau zijn ook inbegrepen bij de pas. Je krijgt bovendien tot 50% korting op attracties, boottochtjes, sightseeing tours, voorstellingen en bij restaurants. Je kan de Prague CoolPass bestellen voor 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 of 10 dagen.

TIP: Bestel de Prague CoolPass van tevoren online, dan kun je meteen op pad als je in Praag bent!

Bestel hier een Prague CoolPass!

Praag_prague-coolpass

Gratis openbaar vervoer en luchthaventransfer
Heb je behoefte aan een handige kaart voor het openbaar vervoer in Praag (niet inbegrepen bij de Prague Card), zodat je daar geen kaartjes meer voor hoeft te kopen tijdens een stedentrip Praag? Dan is de OV-kaart voor 3 dagen een handig hulpmiddel! Met deze kaart heb je 3 dagen lang gratis en onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Praag, met de tram en metro. Bovendien is de transfer met een privé-taxi van het vliegveld van Praag naar je hotel in de stad ook inbegrepen!

Bestel hier de OV-kaart en luchthaventransfer

Hoe werkt de Prague CoolPass?
Bestel online en kies uit 1, 2, 3, 4, 5 en 6-daagse passen voor volwassenen of studenten/kinderen. Download de Prague CoolPass op jouw mobiele apparaat. Gebruik de digitale gids met gedetailleerde informatie en navigatie naar elke attractie.

Of haal de fysieke Prague Card op bij aankomst. De fysieke Prague Card heeft het formaat van een creditcard. Bij de kaart krijg je een boekje met informatie en vouchers. Je schrijft je naam op de kaart en je vult in vanaf welke datum je de kaart gaat gebruiken. Voor sommige bezienswaardigheden hoef je alleen maar je Prague Card te tonen, voor andere heb je ook een voucher uit het boekje nodig. Je kunt de pas op diverse plaatsen in Praag ophalen, zoals bij het Tourist Information Centre op het Centraal Station, het Florenc Bus Station en bij de Karelsbrug en de museumshops in de Praagse Burcht. 

Gratis openbaar vervoer is bij de pas niet inbegrepen. Daarvoor zijn er handige een- en meerdaagse kaarten. Een sightseeing tour met een bus van Martin Tour langs de bezienswaardigheden van Praag en een cruise over de rivier de Moldau is wel inbegrepen.
Praag_karelsbrug

De voor- en nadelen van de Prague CoolPass
Het spreekt voor zich dat de Prague CoolPass erg handig is. Geen gehannes met afzonderlijk entreebewijzen, geen wachttijden voor de kassa, gratis toegang tot 70 attracties en musea in Praag en 20 tot 50% korting op andere attracties, stadstours, cruises en restaurants. 

Conclusie: Je moet meerdere bezienswaardigheden en musea bezoeken en gebruik maken van een aantal attracties met korting om de prijs van de Prague CoolPass eruit te halen. Maar als je voor gemak gaat is de Prague Card zeker een aanrader!

Praag_burcht

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Praag. Kijk voor meer informatie over de Prague Card en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Praag en andere Europese steden bij Citypasses.eu.

Disclaimer
De excursies, tickets en tours worden voortdurend aangepast aan de wensen van de bezoekers. Daarom kan de beschrijving enigszins afwijken. Lees daarom altijd de productbeschrijving.

Lees ook: Prague Digital Pass kortingskaart met gratis toegang tot topattracties.

Praag_prague-coolpass

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.