praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Gratis naar bezienswaardigheden en musea met de Prague Card

Ben je van plan om een weekendje naar Praag te gaan? Dat wordt nog leuker met de Prague Card! Dit is een toeristenkaart waarmee je gratis entree of korting krijgt bij musea en andere bezienswaardigheden in Praag. Bovendien heb je recht op een sightseeing tour met de bus en een cruise op de Moldau.†Het handige van de Prague Card is dat je deze kaart online kunt kopen, maar ook op de luchthaven, in veel hotels en bij de Praagse VVV kantoren is de Prague Card verkrijgbaar. Je hoeft dus niet in de rij te staan bij de kassa van populaire attracties als de Praagse Burcht en de synagoges in de Joodse wijk.

Prague Card
De Prague Card geeft gratis toegang tot 60 bezienswaardigheden en musea in Praag en een korting op nog eens 30 andere attracties. Een bustour langs de bezienswaardigheden van Praag en een cruise over rivier de Moldau zijn ook inbegrepen bij de pas. Je krijgt bovendien tot 50% korting op attracties, boottochtjes, sightseeing tours, voorstellingen en bij restaurants.

TIP: Bestel de Prague Card van tevoren online, dan kun je meteen op pad als je in Praag bent!

Bestel hier een Prague Card!

Gratis openbaar vervoer en luchthaventransfer
Heb je behoefte aan een handige kaart voor het openbaar vervoer in Praag (niet inbegrepen bij de Prague Card), zodat je daar geen kaartjes meer voor hoeft te kopen tijdens een stedentrip Praag?†Dan is de OV-kaart voor 3 dagen een handig hulpmiddel! Met deze kaart heb je 3 dagen lang gratis en onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in Praag, met de tram en metro. Bovendien is de transfer met een privť-taxi van het vliegveld van Praag naar je hotel in de stad ook inbegrepen!

Bestel hier de OV-kaart en luchthaventransfer

Praag_Prague_Card

Hoe werkt de Prague Card?
De Prague Card heeft het formaat van een credit card. Bij de kaart krijg je een boekje met informatie en vouchers. Je schrijft je naam op de kaart en je vult in vanaf welke datum je de kaart gaat gebruiken. Voor sommige bezienswaardigheden hoef je alleen maar je Prague Card te tonen, voor andere heb je ook een voucher uit het boekje nodig.

Gratis openbaar vervoer is bij de pas niet inbegrepen. Daarvoor zijn er handige een- en meerdaagse kaarten. Een sightseeing tour met een bus van Martin Tour langs de bezienswaardigheden van Praag en een cruise over de rivier de Moldau is wel inbegrepen.

Je kunt de pas op diverse plaatsen in Praag ophalen, zoals bij het Tourist Information Centre op het Centraal Station, het Florenc Bus Station en bij de Karelsbrug, de museumshops in de Praagse Burcht, het Joods Museum en de Akasi Ticket Box bij het Wenceslasplein.
Praag_karelsbrug

De voor- en nadelen van de Prague Card
Het spreekt voor zich dat de Prague Card erg handig is. Geen gehannes met afzonderlijk entreebewijzen, geen wachttijden voor de kassa, gratis toegang tot 60 attracties en musea in Praag en 20 tot 50% korting op ruim 50 andere attracties, stadstours, cruises en restaurants.†

Conclusie: Je moet meerdere bezienswaardigheden en musea bezoeken en gebruik maken van een aantal attracties met korting om de prijs van de Prague Card eruit te halen. Maar als je voor gemak gaat is de Prague Card zeker een aanrader!

Praag_burcht

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Praag. Kijk voor meer informatie over de Prague Card en een overzicht van alle stadspassen en kortingskaarten in Praag en andere Europese steden bij Citypasses.eu.

Tip: Producten kunnen varieŽren, even doorklikken op de bestelknop voor het meest actuele aanbod †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.