karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Straatkunst graffiti en street art

Naast metrostation en tramhalte Vltavska is een wirwar van viaducten die elkaar boven- en onderlangs kruisen. Het gebied is een verlenging van Hlavkuv most (brug) en Bubenske nabrezi. Dit doolhof van viaducten is een hangout van skateboarders en street art en graffiti kunstenaars die alle muren prachtig beschilderd hebben. Je zult in het doolhof van viaducten zeker niet verdwalen want op elke hoek of trap staat een keurig bordje met de richting.

Street art en graffiti zijn vormen van visuele kunst op openbare plaatsen maar er is een verschil. Graffiti legt de nadruk op letters en vaak met felle kleuren. Street art zijn vaak tekeningen en is een meer artistieke expressie dan graffiti. Street art en graffiti zijn vaak een sociale commentaar of politieke boodschap. Street art is soms bedoeld ter verfraaing van de openbare ruimte terwijl graffiti gezien wordt als illegaal.Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.