karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Praagse Burcht avond wandeltour

De Praagse Burcht torent boven de stad. Volg de stroom toeristen die van de Karelsbrug omhoog lopen en je komt vanzelf bij de Burcht. Geen zin in zoveel toeristen? Ga dan mee met de Praagse Burcht avond-wandeltour van Baja Bikes. Je bekijkt alles op je gemak en je ziet plekken waar de gemiddelde toerist niet komt.

Praag_burcht_praag_1.JPG

Let op: DE BURCHT WANDELTOUR IS NIET MEER BESCHIKBAAR

Kijk hier voor andere Baja bikes wandelingen en kies uit rondleidingen in Praag:
1. Praag wijnproeverij wandeltour
2. Praag bierproeverij tour
3. Zomerse Biergarten tour
4. Praag zomerwandeltour 
 
De avondwandeling begint om 17.00 uur op het Oudestadsplein. Via de Karelsbrug loop je door de wijk Mala Strana naar de Burcht. De Burcht is een van de grootste kasteelcomplexen in de wereld. Alleen de voorzijde al is een halve kilometer lang. De Praagse Burcht is eigenlijk een verzameling van kerken, paleizen, torens en musea. Na afloop van de wandeltour ga je heerlijk dineren in de wijk Mala Strana.

Tijdens de Praagse Burcht avondwandeltour bezoek je onder andere de Burcht, het Gouden Straatje, de St-Vituskathedraal en de kasteeltuinen. Je gaat ook kijken naar het wisselen van de wacht op het plein voor de Burcht. Vanaf dit punt heb je ook het mooiste uitzicht over Praag, vooral 's avonds met duizenden fonkelende lichtjes is het panorama feeëriek. Tenslotte ga je heerlijk dineren in een typisch Tsjechisch restaurant in de wijk Mala Strana

Andere fietstours en wandeltours in Praag:

Praag Highlights fietstour - op de fiets door het historisch centrum van Praag, door de Joodse wijk en verschillende parken dan over het Wenceslas plein en langs de Moldau.

• Praag Kastelenroute - Na enkele korte stops bij hoogtepunten in het hart van Praag en de Joodse Wijk neemt de gids je via de Moldau mee naar Letna Park en vervolgens langs de beroemde kastelenroute.

• Praag Bierproeverij Tour - De Nederlandse gids laat je kennismaken met de Tsjechische biercultuur. Je bezoekt het Biermuseum in de gewelven van een middeleeuws gebouw dan wandel je door de oude stad van Praag. Ten slotte ga je in drie bierlokalen drie verschillende soorten Tsjechisch bier proeven.

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.