praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Wat te zien in CeskÚ Budejovice

CeskÚ Budejovice de hoofdstad van de regio Zuid-Bohemen, een gezellige stad met een mooi historisch centrum, een aantal bezienswaardigheden, veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Al meer dan 800 jaar wordt in deze stad Budweiser Budvar bier gebrouwen dat overal in de stad geschonken wordt.

Praag_cesky_bodejovice_1.jpg

Waar ligt CeskÚ Budejovice?

CeskÚ Budejovice ligt in de regio Zuid-Bohemen, 24 kilometer van Cesky Krumlov en ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Praag. Beide steden kunnen makkelijk vanuit Praag worden bezocht.

Tip: boek een excursie naaráCeskÚ Budejovice en CeskÚ Krumlov!
Het is mogelijk om vanuit Praag met een bus onder begeleiding van een gids een excursie te maken naar Cesky Krumlov en CeskÚ Budejovice. Als je deze excursie online boekt, krijg je korting!á

Boek deze excursie online

Bezienswaardigheden CeskÚ Budljovice
1. Midden op het marktplein van CeskÚ Budejoviceá staat de pronkerige barokke Samsonfontein, zo groot dat je hem niet over het hoofd kunt zien. Dit bedrijvige plein is omringd door historische huizen met kleurige gevels.

2. Het raadhuis springt meteen in het oog met zijn blauw gekleurde gevel, een klokkentoren in het midden en twee torentjes aan weerszijden.

3. De zwarte toren van 72 meter hoog en met oorspronkelijke deuren uit de zestiende eeuw, onderaan gotisch maar hogerop renaissance met een zuilengalerijtje en een drievoudige koepel. Klim naar boven voor een panorama-uitzicht over de stad.

4. Sint-Nicolaskerk, gebouwd in de dertiende eeuw en verwoest in de zeventiende. Wat je nu ziet is grotendeels zeventiende en achttiende eeuws. Loop even naar binnen voor het schilderij 'Dood van de Heilige Maagd'.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.