praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Romantische boottocht over de Moldau

Een boottocht in Praag is een uitstekende manier om de stad te leren kennen. Dwars door Praag stroomt de Moldau. Niets is romantischer dan een boottochtje over deze rivier. Geniet van het a la carte menu en luister naar zachte pianomuziek, terwijl je achterover leunend langs bekende attracties en monumenten van Praag vaart. Je kunt kiezen uit diverse boottochten. Allemaal bieden ze een panoramisch uitzicht op de stad en staan garant voor een relaxte manier om Praag te zien.

Praag_praag-moldau-cruise.jpg Boottocht in Praag
Rondvaarten over de Moldau zijn populair! Dat is niet te verwonderen omdat dit een relaxte manier is om Praag te bekijken. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van rivercruise: van 45 minuten of van 1 uur. Heel leuk om te doen is de lunchboottocht. Tijdens de twee uur durende rondvaart geniet je van een uitstekend lunchbuffet terwijl je luistert naar live muziek. Of misschien liever 's avonds? Dan is de drie uur boottocht met diner echt iets dat je moet doen tijdens je citytrip naar Praag.

Boottocht in Praag: boek online!
Boek je rondvaart over de Moldau online van tevoren. Dat heeft veel voordelen. Je kunt rustig uitzoeken welk tripje het beste bij je past. Ook ben je verzekerd van een plaats op de dag dat jij dit tochtje wil maken. En, heel belangrijk, je hoeft niet in de rij te staan om kaartjes te kopen.

1. Rondvaart over de Moldau van 45 minuten. Het vertrek is vanaf Krizovnicke namesti, dat is een klein plein pal naast de Karelsbrug.†

Boek hier een boottocht over de Moldau van 45 minuten

2. Panoramische rondvaart over de Moldau van 1 uur. Het vertrek is van†pier 17, Dvorakovo nabrezi, dat is de kade aan de Moldau tussen de Cechuv brug en de Stefanikuv brug, tegenover het Sint Agnes klooster.

Boek hier een boottocht over de Moldau van 1 uur

3. Boottocht met lunch van 2 uur over de Moldau. Het vertrek is van†pier 5 bij de Cechov brug aan de Dvorakovo nabrezi (kade).

Boek hier een boottocht met lunchbuffet

4. Boottocht van 3 uur met diner en livemuziek. Het vertrek is van†pier 17, Dvorakovo nabrezi, dat is den kade aan de Moldau tussen de Cechuv brug en de Stefanikuv brug, tegenover het Sint Agnes klooster.

Boek hier een boottocht met diner en livemusic

Boottocht in Praag: wat ga je zien
Je vaart onder de Karelsbrug door, passeert het Kampa eiland, de Praagse Burcht, het Dansende Huis, het Rudolfinum en het Nationaal Theater tot je bij Vysehrad komt, Praags tweede burcht. Wanneer je iets heel speciaals wilt, boek je een avondcruise inclusief een gourmet diner en prachtig uitzicht op de verlichte burcht en kades. Je kunt deze excursie het hele jaar maken want 's winters zit je lekker warm binnen aan boord en 's zomers op het dek.

TIP van de redactie van Praag-Nu: Zorg ervoor dat je op tijd aan boord bent. De beste plaatsen met het mooiste uitzicht zijn vooraan. Wanneer het enigszins mogelijk is, ga dan niet op een regenachtige dag. Je zit dan binnen, de ruiten zijn beslagen en vol druppels en het uitzicht is dan vaak teleurstellend.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.