karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Electric Sheep Book and Bar, cocktails, boeken en koffie

Cafť, cocktailbar en bibliotheek; wat wil je nog meer in Praag? Electric Sheep Book & Bar is voor koffie-, cocktail- en boekliefhebbers een perfect plekje om weg te dromen maar ook een plek om zielsverwanten te ontmoeten. De cocktails verrassen door ongebruikelijke ingrediŽnten en gedurfde smaken. Alles wat op het menu staat is veganistisch, van tapas tot cappuccino. Geregeld zijn er evenementen zoals boekenclubs, workshops, creatief schrijven, open mic-avonden en meer.

Praag_boeken_en_and_cocktails_praag.jpg

Cocktails en koffie
De signature cocktails gaan perfect samen met de koffiehuis vibe en als extra heel veel boeken om te lezen of om alleen maar in te bladeren. Proef een traditionele negroni of espresso-martini, met Mr. Black-koffielikeur of iets avontuurlijkers zoals 'Nut-teen Eighty Four' met Laphroaig 10 Single Malt Scotch en walnootbitter. Net zo lekker, maar dan zonder alcohol, zijn de mocktails 'Gimber Gingerita' of 'Zero Proof Rum Punch' van het Tsjechische zero-alcohol merk Vassa. Op het veganmenu steeds een keur aan andere lekkere hapjes. En dan is er bier! Pivovarhostivar van de tap; 12į halfdonker, een klassieke pils met rijke karamelsmaak, uiteraard ongefilterd, ongepasteuriseerd en lokaal gebrouwen.

Boeken lezen
En dan de boeken! Een goede mix van nieuwe en gebruikte Engelstalige boeken. De voorraad verandert geregeld zodat er alleen boeken in de kast staan die de moeite van het lezen waard zijn. Het overgrote merendeel is literaire romans, maar er is ook sciencefiction, mysterie, en horror. Als non-fictie meer je stijl is, dan kun je kiezen uit biografieŽn, reisboeken, populaire wetenschap, filosofie, kunst/film, en meer.

Nog meer boeken en cocktails
Boekenwurmen die behalve cocktails ook een Engels breakfast lekker vinden, vinden hun 'paradijs' in de Globe Bookstore. Engelstalige Boeken in overvloed en ook koffie, cocktails en de lekkerste huisgemaakte hamburgers, salades, pasta's en de favoriet allertijden een compleet Amerikaans brunchmenu in het weekend.

The Globe Bookstore is een ontmoetingsplaats voor expats, kunstenaars, schrijvers, studenten en toeristen. De Globe organiseert ook regelmatig literaire lezingen, films, livemuziek en andere evenementen. Er staan zo'n 10.000 boeken in de kasten zodat zelfs de meest belezen persoon iets van zijn gading vindt.
Meer over de Globe Bookstore

Adres: Electric Sheep Book & Bar, Nitranska 7, Vinohrady, Praag
Dinsdag t/m donderdag en zondag 16.00 - 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag 12.00 Ė 20.00 uur.

fotos via Electric sheep book bar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.