praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Mlikarna - ooit melkwinkeltje nu populaire biertuin

Midden in het Riegrovy park in de wijk Vinohrady in Praag staat een gebouwtje dat er uitziet als een klein kasteel. Ooit was dit een 'mlikarna', een winkel waar zuivelproducten werden verkocht. Nu is dit melkwinkeltje een oergezellig cafe en biertuin. Een hangout waar je tijdens je weekendje Praag geweest moet zijn om het echte Praagse leven te proeven. Schuif aan, bestel een Tjechisch biertje en 'meet the locals'.

Praag_mlikarna_biertuin_1.jpg

Mlikarna Biertuin met uitzicht
Mlikarna is een biertuin met uitzicht. Tenminste wanneer je op een van de twee dakterrassen zit. Het is een echte hotspot en toch is er bijna altijd wel een plekje te vinden, want er is plaats voor tachtig bierdrinkers. Schuif aan en deel je tafel met de locals. Hier drink je Pilsner Urquell en Gambrinus uit de tap. Op het menu staan typisch Tsjechische snacks zoals gegrilde worst van de BBQ. De huisgemaakte soep is een echte aanrader. Geen trek in bier? Neem dan een wijntje.

Praag_mlikarna_biertuin_2.jpg

Mlikarna ooit een melkwinkeltje nu biertuin
Mlikarna was vroeger een melkwinkeltje en even populair als tegenwoordig de biertuin. In de achttiende en negentiende eeuw kwamen de inwoners van Praag naar het park voor een uitstapje. De uitkijktoren van het gebouwtje was heel populair vanwege het prachtige uitzicht over Praag. In die dagen stonden er koeien in het Riegrovy park en de melk werd verkocht in het cafeetje dat al gauw de bijnaam kreeg van melkwinkel, mlikarna in het Tsjechisch.

Na verloop van tijd veranderde het melkwinkeltje in een patisserie waar nog steeds melk kon worden gedronken. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouwtje in verval en stond leeg tot 2009. Na een grondige restauratie is de mlikarna nu een drukbezocht cafe met biertuin.

Bereikbaarheid en locatie
Mlikarna ligt in het Riegrovy park in de wijk Vinohrady. In het zelfde park is nog, veel grotere een biertuin met plaats voor 1400 bezoekers, die vooral in het weekend erg druk maar ook heel gezellig is.†

Adres: Mlikarna, Riegrovy Sady, Praag 2
Openingstijden: 7 dagen per week: 11.00-23.00 uur

Tram:†Neem tram 6, 11 of 22 naar de halte Italska. Het Riegrovy park is nog geen 3 minuten lopen. De biertuin ligt midden in het park, op 5 minuten lopen.

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.