praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

U Sudu wijnbar en bierkelder

U Sudu in Praag heeft het beste van twee werelden: een keurige wijnbar boven en een doolhof aan gewelfde vertrekken beneden met DJ's, bier en de onmiskenbare geur van wiet. U Sudu is vlakbij het Wenceslasplein. Dat is een groot pluspunt want deze wijnbar en tevens bierlokaal, de bar is tot 4 uur 's morgens open en vlakbij de halte van de nachttram in de Lazarska straat, om de hoek van het Wenceslasplein. U Sudu is een leuke mix van Tsjechen en buitenlanders in de leeftijdsgroep van 25 tot 40 jaar.

Praag_u_sudu_4.jpg

U Sudu wijnbar
U Sudu heeft twee niveaus. Boven is een kleine wijnbar met hoge houten tafels. In dit gedeelte word je bediend. Alerte bediening want zodra je glas leeg is, word je gevraagd of je er nog een wil (of is dit een truc om de omzet te verhogen..?). Er is keuze uit wijn uit het vat of drink goede gerijpte wijn. Op de kleine menukaart prijken Tsjechische specialiteiten zoals eendenpaté en eend maar ook kleine hapjes als kaas en olijven. Uitstekende sfeer, goede prijzen en intiem verlicht met waxinelichtjes.

U Sudu bierlokaal
Daal af naar het ondergrondse gangenstelsel, sfeervol en authentiek, met een geheel andere sfeer. Flipperkasten en tafelvoetbal om je bezig te houden en in ieder ruimte verschillende muziek van alternatieve gitaar tot electronic dance. Hier drink je bier aan lange tafels tegen de muur, hier wordt met mate geblowd en is het luidruchtig.

Praag_u_sudu_1.jpg

U Sudu
U Sudu, Tsjechsisch voor 'in 't vat' heeft een lange geschiedenis. Het oorspronkelijke lokaal was op de begane grond van het pand in de Vodičkova straat. In de loop der jaren werden de middeleeuwse kelders van de naastgelegen panden met U Sudu verbonden. Het resultaat was een ingewikkeld gangenstelsel met gotische gewelven. Op de begane grond bevinden zich een bar en twee bierlokalen, waarvan één met een piano. De onderaardse gewelven bestaan uit vier met elkaar verbonden lokalen gemeubileerd met houten tafels en banken. Verder is hier een tweede bar en dansvloer en van woensdag tot en met zaterdag DJ's.

Adres
U Sudu, wijnbar
Vodičkova 10
Praag 1

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 09.00-04.00 uur
Vrijdag en zaterdag 09.00-05.00 uur
Zondag van 11.00-04.00 uur

Foto Brandon Burke @ Flickr

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.