praag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Gambrinus en becherovka in Kozicka bar

Gambrinus en Becherovka gaan hand in hand in Praag. Een biertje of een kruidenbitter achteroverslaan en dan een stevige Tsjechische maaltijd, dat doe je natuurlijk in Kozicka Bar en Restaurant. Dit gezellige restaurant en bar is populair bij Tsjechen en buitenlanders, bij jong en oud, van conservatief denkenden tot jong en hip: iedereen voelt zich hier thuis. Wanneer het druk is, is het heel normaal om bij iemand aan te schuiven. Als je niets zegt, krijg je een één-liter pul bier. Het toverwoord is daarom 'maly', dat 'kleintje' betekent. Dat is dan altijd nog een halve liter. Het kan er behoorlijk druk zijn. Maar dat is geen probleem want de bediening is snel. En als je toch even moet wachten dan begin je vast aan de Gambrinus en Becherovka.

Praag_poledni-menu-praha.JPG Gambrinus en Becherovka
Je kunt in de Kozicka bar vrijwel alle bekende merken Tsjechisch bier krijgen, uit de tap, Staropramen, Gambrinus, Krusovice and Pilsner Urquell, de koning onder de bieren. Probeer ook eens Becherovka, een kruidenbitter uit Karlovy Vary, een beroemde spa in de Tsjechische Republiek. Het bier is goedkoop voor het centrum van Praag en wordt geserveerd in grote glazen van één liter. Er is ook een selectie van wijnen en sterke dranken verkrijgbaar en je kunt hier ook lekker eten.

Kozicka restaurant
Vraag een inwoner van Praag waar je voordelig en lekker kunt eten in het centrum, dan krijg je geheid te horen: bij Kozicka. Nadat je eend met rode kool naar binnen hebt gewerkt, een sappige hamburger met mexicaanse saus of rundergoulash en je kijkt op de rekening dan kun je je ogen bijna niet geloven! Dit is zeker geen 'tourist trap!'

Kozicka, geitje in het Tsjechisch, ligt verborgen in een kelder met bakstenen gewelven en muren versierd met posters van geiten. Er zijn hoge krukken aan de bar, in het restaurant gedeelte staan gewone stoelen en tafels. Kozicka is populair en vaak zijn alle tafeltjes bezet. Geen probleem, je schuift gewoon aan bij een gezelschap of je drinkt Gambrinus of Becherovka aan de bar terwijl je op een tafel wacht.

Bereikbaarheid en locatie
Kozicka Bar ligt in de wijk Stare Mesto, vlakbij het Oudestadsplein. Door deze wijk rijden geen trams en de metrostations zijn aan de rand. De dichtstbijzijnde tramhalte is Pravnicka fakulta waar je komt met tram 7. Het dichtstbijzijnde metro station is Staromestska aan lijn A.

Adres: Kozicka Restaurant en Bar, Kozi 1, Praag (vlakbij Het Oudestadsplein)

Openingstijden:
maandag t/m donderdag 16.00-04.00 uur
vrijdag 17.00-05.00 uur
zaterdag 18.00-05.00 uur
zondag 19.00-03.00 uur  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.