praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Bierproeverij in Praag

Bierproeverij in Praag: dat is bier drinken in gezellige biertuinen en een bezoekje aan een het biermuseum. De leukste biertuinen zijn buiten en de beste tijd om ze te bezoeken is van mei t/m augustus. Geen zin om alles zelf uit te zoeken? Boek dan een biertuin tour met bierproeverij. Je bezoekt twee biertuinen en 6 Tsjechische biertjes zijn inclusief! Dit is dé excursie voor de bierliefhebber en voor iedereen die gezellig wil genieten in Praag

Praag_bier-pivnice

Bierproeverij tour
1. Wandeling met Nederlandse gids door de Oude stad
2. Bezoek aan twee biertuinen
3. Rondkijken in het biermuseum
4. Bierproeverij in biermuseum
5. Tour inclusief 6 Tsjechische biertjes
6. Openbaar vervoerkaartje

Je gaat op stap met een Nederlandse gids naar de biertuin op de Letnaheuvel. Van hier heb je een prachtig uitzicht op de Oude Stad en de Moldau. Hier is ook het best punt voor foto's van de Karelsbrug en een aantal andere bruggen. Daarna bezoek je nog een biertuin en weer ga je echt Tsjechsich bier proeven. Vervolgens naar het biermuseum gevestigd in een middeleeuwse kelder om bier te proeven. Je krijgt hier ook het een en ander te horen over de de biercultuur in Tsjechië.

Boek hier een bierproeverij tour door Praag!

Praag en bier
Voor een geslaagd bezoek aan Praag, heb je slechts één Tsjechisch woord nodig: pivo – bier, en misschien een tweede pivnice - biertuin. Literpullen pivo ploffen met regelmaat op de houten tafels in de pivicne. Een bierviltje wordt gebruikt als telraam, een verticaal streepje voor elk glas pivo. Wanneer je betaald hebt, een horizontaal streepje erdoorheen. Als je niets zegt verschijnt er een literpul. Als onervaren toerist stamel je malé pivo, een kleintje, en dan staat er een halve liter pivo voor je neus.

De prijs van het bier
De prijs van pivo varieert afhankelijk of je in het centrum of in een buitenwijk van Praag bent. Waar ter wereld is pivo goedkoper dan frisdrank of mineraalwater? Geen wonder dat opa’s, oma’s, vaders, moeders en toeristen al vroeg in de pivnice zitten. Wie geen zin in Tsjechisch bier heeft bestelt een cappuccino of Tsjechische koffie, met drab op de bodem.  

Met zoveel smakelijk bier is het dan ook niet verwonderlijk dat de Tsjechen wereldrecordhouders bierdrinken zijn en per persoon per jaar 150 liter bier achteroverslaan. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Pilsner, Budweiser en Budvar zijn populair. Iedere pivnice is gespecialiseerd in een bepaald merk. Of je nu Budvar, Budweiser of Flek drinkt, Na Zdravi, proost!

Praag_bier

TIPS van de redactie van Praag-Nu:

Wanneer het te koud is om buiten te zitten, ga dan naar Pivnice pod Petrinem, klein, gezellig en intiem bierlokaal waar je ook lekker kunt eten.

Praag_bier

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.