praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Microbrouwerij Novomestsky Pivovar: lekker bier, teleurstellend eten

Microbrouwerij Novomestsky pivovar is een toeristische trekpleister in Praag. Dat is ten dele gerechtvaardigd want deze microbrouwerij brouwt topklasse bier. Het eigen brouwsel  Novomestsky kvasnicovy lezak kun je krijgen in licht en donker bier. Het lichte bier is ietsje bitter in de mond maar romig met een aromatische nasmaak. Het donkere bier smaakt vaagjes naar noten en heeft een pittige nasmaak. 

Praag_Microbrouwerij-Novomestsky-Pivovar-prague.jpg Let op: deze zaak is PERMANENT GESLOTEN

Brouwerij Novomestsky Pivovar: Tsjechisch met een toeristisch tintje
Microbrouwerij Novomestsky Pivovar is niet bijzonder gezellig om te zitten. Het is er vrij luidruchtig wat tamelijk ongewoon is voor Tsjechen (die zie je hier dan ook nauwelijks). Felle lampen schijnen op de tafels en je hebt het gevoel dat je een zonnebril moet opzetten. Verder valt de inrichting mee, foto's, poster en oorkonden hangen aan de muur.

Twee grote brouwketels geven een authentiek gevoel. De tafels staan opgesteld in kleine compartimentjes en zijn voor acht personen. Het is heel normaal om bij een gezelschap aan te schuiven. Wanneer de glazen leeg zijn, komt het bedienend personeel langs met de vraag of je nog meer wil drinken. Dat is ook normaal in Praag. Alleen komen ze hier wat erg veel langs en dringen iets te veel aan. Wat de redactie van Praag-Nu tegenviel was dat ze geen Tsjechisch alcoholvrij schenken, wel Stella Artois en Clausthaler. De tafels zitten vol. Bierglazen staan op tafel. Het menu is in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Sloveens, Pools en Russisch. Tsjechisch wordt er niet of nauwelijks gesproken.

Kom hier uitsluitend om het bier te proeven, niet om te eten. Heb je trek in de zoute krakelingen die op tafel staan? Die worden apart afgerekend, evenals het mandje brood met kruidenboter dat op tafel verschijnt nog voordat je een bestelling hebt geplaatst.

Let goed op de rekening
De redactie van Praag-Nu bestelde varkensvlees met knoedels en zuurkool en was zwaar teleurgesteld. De portie was aanmerkelijk kleiner dan in een Tsjechisch buurtrestaurant en er was zo weinig saus dat de knoedels nogal droog waren.
Bij het afrekenen werd alleen het eindbedrag genoemd en toen de redactie om een gespecificeerde rekening vroeg was het excuus dat er een foutje was gemaakt. De rekening van twee gezelschappen stond op één enkele rekening.

Dus even zelf uitgezocht wat de specificatie was. En jawel! 10% bedieningsgeld was bij de rekening opgeteld. Dit is hoogst ongebruikelijk in Tsjechie. Is de bediening goed of het eten extra lekker dan rond je de rekening naar boven af. Dat was hier zeker niet het geval.

Eindoordeel: drink hier bier, bestel geen maaltijd en kijk de rekening na. en beslis zelf hoeveel fooi je wilt geven.

Bereikbaarheid en locatie
Microbrouwerij Novomestsky Pivovar ligt in de wijk Nove Mesto, niet ver van het Wenceslasplein, dat beschouwd wordt als het centrum van deze wijk.

Adres: Microbrouwerij Novomestsky Pivovar, Vodickova 20, Praag 1
Openingstijden: maandag tot vrijdag: 10.00 – 23.30 uur, zaterdag: 11.30 – 23.30 uur, zondag: 12.00 -10.00 uur.

Metro lijn A en B station Mustek
Tram 2, 14, 22 halte Lazarska

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.