praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Duende buurtkroeg met muziek Hemingway bar voor cocktails

De klassieke buurtkroeg in Praag is altijd stampvol met locals. Hier drink je pivo (bier), hier eet je een Tsjechische maaltijd en hier ontmoet je Tsjechen en blijf je de hele avond. Twee drukbezochte buurtkroegen in het centrum van Praag vlakbij de Karelsbrug zijn Duende en de Hemingway Bar, alletwee in dezelfde straat. Pub-hopping is dan ook een must! Het pluspunt van Duende is live music op vrijdag vanaf 22.00 uur en van de Hemingway Bar de cocktails, allerlei ongewone combinaties die een feestje voor je smaakpapillen zijn.

Praag_duende-prague.jpg Duende buurtkroeg
Wanneer je eenmaal de Duende buurtkroeg hebt ontdekt, wil je keer op keer terug want zo gezellig en sfeervol is deze donkerbruine kroeg. Lampekapjes met franje, oude tennisrackets en antieke telefoons staan her en der en complementeren de alternatieve scene. Duende is de stamkroeg van ex-pats, studenten, buurtbewoners en kunstenaars. Het is er altijd druk, maar het voelt nooit te druk. Tsjechisch bier behoort tot een van de beste ter wereld, maar wanneer je in Duende bent moet je zeker een Bernard, typisch Brits biertje, bestellen. Wanneer je op vrijdagavond komt, kun je genieten van een gitaar of mandoline virtuoos of andere live music.

Adres: Karoliny Svetle 30, vlakbij de Karelsbrug
Open: maandag tot vrijdag: 13.00-00.00 uur, zaterdag 15.00-00.00 uur, zondag 16.00 tot 00.00 uur.

Hemingway buurtkroeg
De Hemingway Bar in Praag is altijd druk en je mag jezelf gelukkig prijzen als je een plek vindt om te zitten. Hier vind je meer locals dan toeristen. Alhoewel het bier rijkelijk vloeit, bestel je hier rum of een cocktail. Op de kaart staan een aantal absolute favorieten van Hemingway: absint, rum en champagne. De Hemingway Bar is ook beroemd om zijn cocktails. Hemingway's Benzine: Four Roses Sinkle Barrel whisky, Campari, Carpano Punt e Mes, Gutierrez Colosia sherry Perdro Ximenez, Walnut bitters; een cocktail waar Hemingway zelf trots op zou zijn geweest. Een aangename manier om de avond door te brengen is een rum-proeverij, die bestaat uit verschillende 2 cl glaasjes rum geserveerd met stukjes chocolade, noten en gedroogd fruit.†

Adres: Hemingway Bar Praag, Karoliny Svetle 26 Open: maandag-donderdag 17.00-01.00 uur, vrijdag 17.00-02.00 uur, zaterdag 19.00-02.00 uur, zondag 19.00-01.00 uur.

Let op! de Hemingway Bar is cash only.† †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.