praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Letna biertuin bier met uitzicht

Letna biertuin – bier met uitzicht! Lekker wandelen in het Letna park, daarna in de schaduw van eeuwenoude kastanjes een verfrissend biertje met een iconisch uitzicht op de Moldau en het historisch centrum van Praag. Dat moet op je bucketlist staan! Vanaf de eerste lentedag tot de laatste mooie dag in de herfst zit de Letna biertuin vol met locals. Ook toeristen hebben deze prima biertuin ontdekt. Wegens popularieit heeft de Letna biertuin het menu flink uitgebreid. Maak je keuze uit Gambrinus, Pilsner en Kozel. Neem daarbij gegerilde worst met brood en je hebt een complete maaltijd.

Letna Biertuin – met een biertje
De Letna biertuin is waarschijnlijk de mooiste biertuin in Praag, niet de grootste want die trofee gaat naar de biertuin in het Riegrovy park. Zodra het een beetje warm wordt stroomt de biertuin vol bierliefhebbers. Zoek een plekje aan de rand (voor het beste uitzicht) of schuif aan bij een gezelschap en dompel je onder in de Tsjechische cultuur (van bier drinken). Je koopt je biertje aan een van de stands aan de rand van de biertuin. Let op: ga zitten aan de houten tafels met banken. Niet op het terras van het Letna Kasteel want dat is een chic en duur restaurant.

Letna Park – na je biertje
Letna is een uitgestrekt park op een heuvel tegenover de Joodse wijk aan de andere kant van de Moldau. Tot 1989 vonden hier de militaire parades plaats, nu is het een geliefde plaats om te wandelen. De beste plek om de achter elkaar liggende bruggen over de Moldau te zien is bij het Hanavsky Pavilion. Halverwege het Letna park staat de 22 meter hoge metronoom met een perfect parcours voor skateboarders. Tot 1962 stond hier het gigantische monument ter ere van Stalin dat werd opgeblazen toen Stalin in diskrediet raakte.

Dichtbij de uitgang aan de Holesovice kant van het park staat een architectonisch opmerkelijk gebouw: EXPO 58, de inzending van Tsjechoslowakije voor de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Na de tentoonstelling werd het paviloen in Praag neergezet en deed dienst als restaurant. Nu zit er een reclamebureau.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.