praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Bier drinken met uitzicht op de Moldau

Bier aan de rivier. Kun je een betere middag- of avondbestemming bedenken dan bier drinken in Praag en ook† aan de rivier? Lekker op een bankje in het zonnetje, mensen kijken en in de verte de Karelsbrug met daarachter de Praagse Burcht. Restaurant Vltava en partyboot Lodeteria verschillen van elkaar als dag en nacht. Houd je van feesten, harde muziek en veel mensen, breng dan een avondje door op de Lodeteria. Ben je meer het rustige type dan is bierpub Vltava geschikt.

Praag_restaurant-vltava-praag-1.jpg Bier aan de rivier: restaurant en bierpub Vltava
In Paag drink je bier. Restaurant Vltava, oftewel Restaurant de Moldau, schenkt grote pullen Pilsner Urquell. Niet zoveel trek in een hele liter? Bestel dan een kleintje, nog altijd vrij groot volgens Nederlandse maatstaven.

Dit kleine restaurant is gehuisvest in een houten gebouwtje pal aan de Moldaukade. Het werd gebouwd kort na de Tweede Wereldoorlog, geconfisceerd door het communistische regime, maar is nu weer in handen van de familie die het oorspronkelijk bouwde.

Een beetje trek gekregen? Praagse worst met mosterd of een schnitzel met of zonder gesmolten kaas staat op de kaart. Heb je alleen maar lekkere trek, neem dan flensjes gevuld met warme bosvruchten, ijs en slagroom.

Adres: Restaurant Vltava, RasŪnovo nabrezi 1, tussen de Jiraskuv brug en Palackeho brug.
Open: dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur.

Bier aan de rivier: Partyboot Lodeteria
Lodeteria is een van je traditionele partyboten met harde muziek en heel veel tafels en parasols op een zonnige dag . Ze tappen Gambrinus en Pilsner Urquell en hebben ook cider. Op het menu staan kleine gerechten zoals gegrilde hermelin (een soort camenbert), worstjes en kip.

Lodeteria is de perfecte plek voor een bier aan de rivier. Er is geen toegangsprijs. Het publiek is internationaal en van alle leeftijdsgroepen, waarbij de jongeren de meerderheid vertegenwoordigen. Drankjes worden geserveerd in plastic bekertjes. Als je iets wil eten, haal je iets bij de zelfbediening.

Het eten wordt ter plekke bereid en je krijgt de geschatte tijd te horen wanneer je je maaltje kunt ophalen. De prijzen voor de drankjes en het eten zijn gemiddeld voor Praag en zelfs aan de goedkope kant voor deze perfecte locatie, direct aan de Moldau.

Adres: Naplavka, Horejsi nabrezi. Dit is de oever van de Moldau tussen Palackeho most (brug) en de spoorbrug bij Vyton.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.