praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Bier drinken op het Oude Stadsplein

Praag is de bierhoofdstad van Europa. Een stedentrip naar Praag betekent daarom veel bier drinken. Pilsner Urquell, Gambrinus, Krusovice, Kozel, Budweiser - wie kent ze niet? Je kunt al een halve liter bier krijgen voor maar Ä 0,95, maar dan moet je wel naar de buitenwijken van Praag gaan.

Wat is een stedentrip Praag zonder mensen kijken en bier drinken op het Oudestadsplein? Dit is Praagse gezelligheid ten top. In de zomer struikel je over de toeristen. In december staat het plein tjokvol met kraampjes van de Kerstmarkt en in april met (dezelfde stalletjes) voor de Paasmarkt.

Bierproeverij
Een van de beste manieren om kennis te maken met de Tsjechische biercultuur is de Praag Bierproeverij Tour - een aanrader voor iedere bierliefhebber! Je gaat drie uur lang op pad met een gids naar drie microbrouwerijen waar je elf soorten bier proeft.

Boek hier de Praag Bierproeverij Tour!

Praag_praag-oudestadsplein-terras.jpgTerras
Voordat je je neervleit op een terrasje, wel even kijken wat het bier hier kost. De prijzen verschillen nogal. Een orkestje speelt vrolijke deuntjes terwijl je 'mensen kijkt'.

Neem, na het bier, een kijkje op het Oude Stadsplein. Het bezorgt je chronische nekpijn want de ene gevel is nog mooier dan de andere.

De blikvanger is de TynKerk met torens die op een stekelvarken lijken. De ingang van de kerk is moeilijk te vinden. Loop onder de derde boog aan de linkerkant en je staat pal voor de ingang.

Het roze-witte gebouw naast de kerk is het Kinskypaleis. Vanaf het bordes kondigde Premier Gottwald in 1948 de communistische staat af. De witte kerk tegenover de Tynkerk is de St Nicolaaskerk. Verwar deze kerk niet met de veel beroemdere St Nicolaaskerk aan de andere kant van de Karelsbrug in de wijk Mala Strana.

Praag_praag-oudestadsplein-jan-hus.jpg Midden op het plein staat het Jan Husmonument dat herinnert aan deze invloedrijke middeleeuwse godsdiensthervormer.

De populairste toeristenattractie op het Oude Stadsplein is de astronomische klok, makkelijk te herkennen aan de drommen toeristen die zich elk uur vergapen aan het minder-dan-een-minuut-durende schouwspel.

Kom 's avonds terug naar het Oude Stadsplein, wanneer de meeste toeristen vertrokken zijn. Bier drinken op een rustig terrasje met uitzicht op de verlichte Tynkerk, wat wil je nog meer tijdens je stedentrip in Praag? †

Tip van de redactie van Praag-Nu:
Bezoek Pilsner Urquel Experience, een interactieve ervaring, wanneer je meer wil weten over het brouwproces van Pilsner Urquell. Koop je tickets online

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.