praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praag

Restaurant Indian Jewel voor autentiek Indiaas eten

Indian Jewel is een Indiaas restaurant in hartje Praag,vlak achter de Tyn-kerk op het Oudestadsplein. Indian Jewel is een waar juweel: hier vind je de beste gerechten uit de Indiase keuken. India is een land van rijke cultuur en tradities en een eindeloze verscheidenheid aan culinaire ervaringen. De delicate smaken van de Indiase keuken, door traditie van generatie op generatie doorgegeven, komen samen in Restaurant Indian Jewel in Praag. Ontdek hier nieuwe smaken of ga voor de traditionele gerechten.

Praag_indian_jewel_indiase_keuken.jpg

Pittige maar ook milde gerechten
'Pittig' is waar je aan denkt bij Indiaas eten. Bij Indian Jewel betekent dit woord echter niet 'heet'; want het gaat om een mix van honderden kruiden en specerijen die de chef-kok aan de gerechten toevoegt en ook nog eens heel gezond zijn.

Het menu is gevarieerd: je vindt er lichte linzensoep, luchtige salades, sappige kebab, paratha's uit de tandoori-oven en versgebakken Indiaas naanbrood. Natuurlijk zou het menu niet compleet zijn zonder de echte pareltjes van de Indiase keuken: de curry's. Van de delicatessen uit het hete zuiden van India tot de gerechten uit het heilige noorden: alle gerechten strelen de tong en smaken naar meer.

Madras gerechten
Sommige gerechten worden geserveerd in koperen pannetjes zoals kip madras. Dat is kip in een pittige tomatensaus. Madras verwijst naar het gebruik van een bepaald soort kerriepoeder – om precies te zijn een mengsel van kruiden en specerijen uit Zuid-India, uit de stad Chennai (voorheen Madras). Milder van smaak is de Tandoori-kip die gemarineerd is in yoghurt en saffraan). Vis curry's kunnen zowel pittig als mild van smaak zijn.

Praag_indian_jewel_tali.jpg

Bier of lassie
Op de drankenkaart staan Tsjechische en internationale wijnen. Pilsner Urquell past goed bij Indiaas eten. Ook heel lekker is lassi, een yoghurtdrank die erg populair is in de noordelijke delen van India. Het wordt gemaakt door yoghurt te mengen met water of melk, zout of suiker en een paar specerijen of kruiden. Er zijn veel variaties om dit drankje te maken en ieder restuarant heeft zijn eigen recept.

Adres: Indian Jewel, Rybna 9, Stare Mesto, Praag
Openingstijden: 11.00-23.00 uur

Volgend artikel: Restaurant Mincovna met Tsjechische specialiteiten

Vorig artikel: Restaurant Ginger & Fred, dineren in een dansend huis

foto's Wiki Commons

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.