praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Hostinec U Váhy betaalbaar restaurant voor lunch en diner

Een hapje eten in Praag is geen probleem! Overal vind je restaurants, eethuisjes, bierlokalen en bars. Ze zijn er in alle prijsklassen, met Tsjechische of internationale gerechten, maar ook 100% vegetarisch en vegan. Ook kun je kiezen uit Vietnamees, Indiaas, Italiaans, Libanees en Indonesisch. Er is zelfs een echte friettent met Belgische frietjes. Maar slechts op één plaats wordt je maaltijd geserveerd in antieke borden en schalen en is je tafel gedekt met een tafelkleed dat stamt uit de tijd van de Eerste Republiek en nu dus zo'n honderd jaar oud. Dat kan alleen in restaurant Hostinec U Váhy.

Praag_restaurant_u_vahy_gedekte_tafel.jpg

Hostinec U Váhy voor lunch en diner
Op de menukaart van dit restaurant vind je klassieke Tsjechische gerechten vaak geserveerd met zuurdesembrood, runderbouillon met groenten, knoedels en leverknoedels, allerlei soorten geroosterde worstjes geserveerd met verschillende soorten mosterd en ingelegde zoetzure groente. Wanneer je voor de lunch komt, neem dan het lunchmenu voor een vaste prijs. De gerechten wisselen per dag. Verder kun je in Hostinec U Váhy op elk uur van de dag bier drinken Staropramen, Černá Barbora (donker bier) of een mix van deze twee.

Rodinné stoly - familietafels
Wanneer je iets te vieren hebt en je ben met ten minste vier personen, dan is 'rodinné stoly' perfect! Je zit aan een prachtig gedekte tafel en het eten wordt geserveerd op antieke borden en schalen. Het is een unieke combinatie van klassieke Tsjechische gerechten en een herinnering aan het verleden. Dit arrangement geldt voor minimaal 4 personen en een reservering is noodzakelijk.

Praag_restaurant_u_vahy_servies.jpg

U Váhy familiebedrijf
U Váhy is een familiebedrijf dat stamt uit 1917, de huidige eigenaar zet de familietraditie voort. Het pand is een van de weinige historische huizen in de wijk Smíchov en stamt uit 1713 en in die dagen landelijk gebied. Het huis was omgeven door boomgaarden en moestuinen. Eind negentiende eeuw begon de toenmalige eigenaar een herberg 'U Škrobařů'. Aan de overkant van de straat, nu Na Knížecí busstation, stond een stoomfabriek en de stadsweegschaal waarop wagens met graan gewogen werden.

Franta Pašek, grootvader van de huidige eigenaar kocht in 1917 het pand en vestigde er een herberg dat maaltijden en onderdak aan zakenreizigers verschafte. De Communisten confisqueerden de herberg en na 1989 kreeg de familie het weer in handen. Sinds 2000 is Petr Pašek de eigenaar en samen met zijn vrouw zet hij de familietraditie voort.

Locatie en adres
Hostinec U Váhy, ligt in de wijk Smichov tegenover het busstation Na Knížecí en vlakbij metrostation Andel. Ook in de buurt is het Nový Smíchov winkelcentrum met meer dan 150 winkels, een food court en een multiplex theater. De wijk Smichov is een interessante mix van nieuw en oud.
Meer over de wijk Smichov 

Adres: Hostinec U Váhy, Nádražní 88, Smichov, Praag
Open 11.00-23.00 uur

Foto's Hostinec U Váhy

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.