praag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Tsjechische keuken in Restaurant Mincovna op het Oudestadsplein

Mincovna is een van die geheime plekjes die zo leuk zijn om te ontdekken wanneer je in Praag bent. Heel centraal gelegen op het Oudestadsplein, maar door de veelheid van eetgelegenheden makkelijk over het hoofd te zien. In tegenstelling tot veel restaurants in Praag is het interieur licht van kleur en modern. Wat bij binnenkomst meteen opvalt zijn de biertanks die aan het plafond hangen. Dat is niet verwonderlijk want je bent immers in bierminnend Praag!

Praag_eten_in_praag.jpgTsjechische keuken 
Het typische Tsjechische eten dat wordt geserveerd in Restaurace Mincovna is voornamelijk gebaseerd op vlees. Eend, gebakken worstjes, foie gras en nog veel meer. Vegetariërs hebben het een beetje moeilijk in dit restaurant want er staat maar één geschikt gerecht op het menu: bloemkoolpannenkoekjes. Ze zijn op smaak gebracht met verse kruiden en nootmuskaat, geserveerd met aardappelpuree en ui, tartaarsaus en een kleine tomatensalade. Heel lekker als voorafje is in zonnebloemolie ingelegde kaas geserveerd met verse chilipepers, een uiensalade en krokante hartige krakeling. Laat een plekje over voor het toetje, chocoladetaart met amandelen en frambozensaus.

Mincovna gezellig en modern
Mincovna heeft een frisse uitstraling en is helemaal in het wit gehouden maar met bruine tafels en donkerbruine accenten, chique en gezellig. Als buitenlander krijg je een menu in het Engels. Let op dat je ook het bijlegvel krijgt met daarop het dagmenu. Dat is even lekker als bestellen a la carte, maar stukken goedkoper.

Praag_eten_in_praag_2.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Mincovna zit op het Oudestadsplein midden in het centrum van Praag en ongetwijfeld het gezelligste plein in Praag, 's zomers met de vele terrasjes en 's winters met de kerstmarkt. Bezienswaardigheden in de directe omgeving zijn de astronomische klok en de Tynkerk. Achter de Tynkerk is een pleintje, Tynhof met leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Het Oudestadsplein is midden in het voetgangersgebied en het is een stukje lopen naar de dichtstbijzijnde metro Mustek, Republiky of Staromestska.

Adres: Restaurace Mincovna, Staromestske namesti Oudestadsplein 7
Openingstijden: dagelijks 11.00-23.00 uur

foto's restaurace Mincovna

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.