karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

King Solomon kosjer restaurant in Praag

King Solomon Glatt Kosjer Restaurant, midden in de wijk Josefov in Praag: een beetje chic, een beetje duur maar ook heel lekker! Solomon is gespecialiseerd in de Oost-Europese joodse keuken en geschikt voor een speciaal diner maar ook voor een smakelijke lunch of een sabbat maaltijd. Solomon is het belangrijkste kosjer restaurant in Praag met afzonderlijk kookgerei voor vleesgerechten en melkproducten.

Praag_kosjer_restaurant_praag.jpg

King Soloman kosjer restaurant: stijlvol en chic
King Solomon, het oudste kosjer restaurant in Praag en in TsjechiŽ, stijlvol ingericht ademt een en al joodse traditie. De intieme hoekjes zijn sfeervol voor een tete a tete. King Solomon is ook heel geschikt voor een zakenlunch.

Ashkenazi Joodse keuken
De keuken is gebaseerd op Oost-Europese keuken, Ashkenazi stijl: een koud klimaat keuken en heeft veel overeenkomsten met typisch Tsjechische kost, maar dan wel koosjer. Het kalfs- en lamsvlees is een lokaal bioprodukt, het gevogelte komt uit Frankrijk en Oostenrijk. De menukaart is uitgebreid met tongstrelende typisch Tsjechische gerechten zoals kipschnitzel met aardappelpuree of gebraden gans, goulash, broodknoedels en aardappelpannenkoekjes, maar dan wel koosjer. Het vaste lunchmenu, dat elke dag wisselt, is een uitstekende manier om drie gangen te bestellen voor een schappelijke prijs.

King Soloman kosjer restaurant: internationale wijn
Het wijnmenu is interessant met wijnen uit de hele wereld: Frankrijk, AustraliŽ, Chili, Zuid-Afrika maar ook wijnen van kleine privť wijngaarden uit IsraŽl, Spanje en Portugal. King Solomon beschikt ook over een koosjer bakkerij en organiseert kooklessen en lezingen.

Tip van de redactie van Praag-Nu: Bestel online de 'wandeling door de Joodse wijk in Praag'. Deze wandeling van 3 kilometer voert langs alle Joodse bezienswaardigheden in Praag en eindigt in de wijk Vinohrady op het Nieuwe Joodse kerkhof bij het graf van Franz Kafka.

Bereikbaarheid en locatie
King Soloman kosjer restaurant ligt in Josefov, de voormalige Joodse wijk van Praag. Deze wijk ligt tussen het Oudestadsplein en de Moldau. De Parizska straat, doorkruist de wijk. Dit is een chique winkelstraat met internationale fashion houses en stijlvolle cafťs, bars en restaurants. Ook in deze wijk zijn het Joods Museum en de Oud-nieuw synagoge.

Adres: King Solomon Restaurant, Siroka 8, Praag
Openingstijden: zondag t/m donderdag 12.00-22.00 uur, vrijdag 12.00-19.30 uur, zaterdag gesloten.

Metro lijn A station Staromestska

Foto borscht met zure room (wikipedia)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.