praag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Restaurant Pastva voor veganisten

Restaurant Pastva in Praag is een aanrader voor veganisten maar zeker ook voor iedereen die gewoon vlees eet. Het is een feit, nergens in Praag vind je een geschikter restaurant voor vegetariŽrs of veganisten. Alle gerechten zijn hier zo smakelijk dat je keer op keer terugkomt om alle gerechten op de kaart uit te proberen. Een leuke bijkomstigheid is dat je hier vrijwel alleen locals komen en dat je dus echte Tsjechische prijzen betaalt en geen opgeklopte toeristenprijzen zoals vaak in het toeristische centrum van de stad, de wijken Stare Mesto, Mala Stana en soms in Nove Mesto.

Praag_vegan_pastva_1_(1).jpg

Vegan Restaurant Pastva
Het interieur van restaurant Pastva's is 100% natuurlijk en doet een beetje Scadinavisch aan. De kaart is ook internationaal met drankjes en gerechten die niet zozeer typisch Tsjechisch zijn. Pastva is niet heel groot maar wel heel populair. Het is daarom belangrijk of vroeg te komen voor je lunch, dus stipt om elf uur of heel laat, na 14 uur. Tussen twaalf en twee is Pastva gegarandeerd vol.

Praag_vegan_pastva_1_(2).jpg

Vegan voor iedereen
De vegan burgers zijn nergens zo lekker als bij Pastva: de mexicaanse burger met zwartoogbonen, guacamole en zonnebloempitten gerserveerd met friet is een echte aanrader, net zoals de tagliatelli met spinazie, zongedroogde tomaatjes en pesto. Het dagmenu is ook een echte aanrader: soep en een hoofdgerecht (elke dag anders) tegen een vaste prijs.

Bereikbaarheid en locatie
Pastva is vlakbij het metrostation Anděl, in een levenig deel van de wijk Smichov. Vlakbij is het grootste winkelcentrum van Anděl: Novż SmŪchov met drie verdiepingen en 150 winkels. Ook vlakbij is kralovstvi-zeleznic, het treinen-koninkrijk van Praag met de grootste modeltreinbaan in Europa. Tip van de redacteur van Praag-Nu: Voor vegan ijs ga je naar†CrŤme de la CrŤme ijssalon, Husova 12 in de wijk Stare Mesto.
Adres: RestaurantPastva,†Nadrazni 102,†Praag
Openingstijden: maandag t/m donderdag 11.00-23.00 uur, zaterdag 11.00-00.00 uur. zondag 11.00-22.00 uur

Metro lijn A station Andel
Tram 4, 5, 7, 10, 14, 16, halte Zborovska

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.