praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Romantisch dineren in U Modre Kachiny

Eend eten, dat is heel normaal in Praag. In de Blauwe Eend, U Modre Kachnicky in het Tsjechisch, is een gastronomisch paradijs voor vleeseters en in het bijzonder voor de liefhebbers van eend. Iedereen van Minister President tot Tom Cruise en Madeleine Albright, Amerikaanse politica en geboren Tsjechische, hebben gedineerd in U Modre Kachnicky in Praag. Treed in hun voetstappen en dineer hier ook. Gelegen in een rustige zijstraat in de wijk Mala Strana in Praag, U Modre Kachnicky is een goede keus voor een romantisch diner.

Praag_u_modre_kachiny.jpg Eend eten in Praag
Eend eten in Praag? Dan ga je naar u Modre Kachiny. De klassieke meubels, de met damast gestoffeerde stoelen en de sierlijke gordijnen geven je het gevoel alsof je een stap terug doet in de tijd.

Je waant je in in de jaren 1920 of 1930. Oosterse tapijten liggen verspreid op de tegelvloeren, ingelijste prenten en spiegels maken U Modre Kachnicky tot ťťn van de meest intieme en stijlvolle restaurants in Praag.

Eend is het hoofdgerecht
De meeste hoofdgerechten bestaan uit eend; geroosterd met walnoot vulling, geglazuurd met honing of geflambeerd met slivovice. Dat is geen verrassing, want U Modre Kachnicky is Tsjechisch voor 'in het Blauwe Eendje'.

U Modre Kachnichy ook voor vegetariers
Vegetariers kunnen hier ook prima terecht. Een tradititioneel Tsjechische aardappelpannenkoek met champignons en groenten is niet te versmaden. De keuze van hoofdgerechten zonder vlees is enigszins beperkt maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de uitgebreide aanbod van overheerlijke desserts.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant u Modre Kachiny ligt in de wijk Mala Strana, vlakbij het Kampa eiland dat gevormd wordt door de Certovka of Duivelsbeek, een aftakking van de Moldau.

Kampa is een rustig deel van Praag en bijna Frans van atmosfeer. Het middelpunt is een langgerekt plein met bomen. Op dit plein is altijd iets te doen: de kerstmarkt in december en de Paasmarkt in het voorjaar. Vlakbij is de John Lennonmuur, een kleurrijke muur waarop iedereen een boodschap in graffiti kan achterlaten.

Adres: U Modre Kachnicky Nebovidska 6, Praag, Mala Strana
Openingstijden: dagelijks 12.00-16.00 uur en 18.30-23.30 uur.

Tram 12, 20 of 22, halte Hellichova

foto U Modre Kacknicky

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.