praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Proeverij-menu bij Svata Klara

Gastronomen dineren in Praag in het St Clara Restaurant (Svata Klara), oorspronkelijk een wijnkelder en nu een sprookjesachtige setting voor een grandioos zes-gangen diner. Deze vroegere wijnkelder, zestien meter onder de grond, is een ware schatkamer van antiek meubilair, schilderijen en barokke beelden. Geniet van het proeverij-menu in dit sfeervolle restaurant in Praag.

Praag_svata_klara-restaurant Restaurant St Clara proeverij menu
Restaurant St Clara, Svatá Klára, de Tsjechische naam voor dit restaurant, was de wijnkelder van de wijngaard die bij het Kasteel Troja behoorde. Dineren hier is een van de hoogtepunten van een weekje of weekendje in Praag.

Proeverij-menu
* Amuse gevolgd door een terrine van foie gras
* Venkelsoep met kammossel
* Kalfsvlees met truffelsaus
* Granite 
* Coq au vin met polentakroketjes
* Tarte tatin

Drink hierbij de lokale wijn afkomstig uit de eigen wijngaard. Dit is een voorbeeldmenu. Iedere paar maanden wisselt de samenstelling. Kinderen ouder dan 6 zijn welkom, maar het Svatá Klára restaurant is niet bijzonder geschikt voor kinderen. Er is geen kindermenu en geen kinderspeelhoekje.

Adres: Restaurant Svatá Klára, U trojského zámku 35, Praag
Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 18.00-01.00 uur

Let op: Helaas is Svata Klara permanent gesloten maar je kunt lekker en sfeervol eten in de restaurants hieronder beschreven.

Lekker eten in een chique omgeving
Mlynec Restaurant, Novotného lávka 9, is een van de beste plaatsen om de traditionele gerechten uit Tsjechische keuken te leren kennen, bereid door chef-kok Marek Purkart, die de prestigieuze Bib Gourmand-prijs heeft gewonnen. Gebraden eend met rode kool en 'knedliky' prjken op het menu van U Tri Zlatych Hvezd, Malostranske nam. 8, dat gevestigd is in een driehonderd jaar oud gebouw in de wijk Mala Strana.

Frans eten in een dansend huis
Frans eten in het Dansend Huis, tancici dum in het Tsjechisch, een unieke ervaring. De chef-kok van restaurant Ginger en Fred, Jiraskovo namesti 6, maakt ieder maaltijd een feest voor de smaakpapillen. Het dansende huis is een architectonisch wonder; het bestaat uit twee elegante torens die vaag doen denken aan een vrouw en een man die samen dansen.

Als je een fan bent van Jaroslav Hasek's boek 'De lotgevallen van de brave soldaat Svejk', ga dan minstens één keer in U Kalicha, Na Bojišti 10, dineren. Het menu levert geen problemen want het is in zestien talen en dat betekent dat je niet de enige toerist bent.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.