praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Bruxx: de frieten en mosselkoning van Praag

Mosselen en friet. Dat is lekker, een puntzak echte Vlaamse frietjes midden in Praag! Wil je een beetje meer op chic dan ga je mosselen eten bij restaurant Bruxx met lekker Belgisch bier erbij. Bruxx is ook de Belgische bierkoning in Praag met maar liefst acht soorten Belgisch bier, van Leffe en Hoegaarden tot La Trappe Witte en Stella Artois. Vind je Belgisch bier een beetje gewoon dan neem je natuurlijk Bruxx gebrouwen door een Tsjechische mini-brouwerij. Weet je niet wat te kiezen, dan is de bierproeverij precies wat je zoekt – vier soorten uit de tap.

Praag_bruxx.jpg

Mosselen en oesters
Mosselen en oesters zijn de specialiteit van restaurant Bruxx. Maar konijn, kip en hertenragout prijken ook op het menu. Liever iets eenvoudigers? Neem dan een Belgische beefburger of fish and chips, de fish is zalm. Voor de kleine trek aardappel-champignon-preisoep of uiensoep met kaas en croutons. Laat vooral een plekje over voor het toetje; Belgische wafels of crème brûlée. 

Mosselen, Vlaamse friet en oesters
Precies zoals friet moet zijn, knapperig van buiten en zacht van binnen. Het geheim? De frieten met de hand snijden, dan in de frituur op lage temperatuur gaar maken en dan voor een tweede keer bakken op hoge temperatuur. Oesters, slakken maar ook bloedworst en Ardense ham en bonbons en Luikse wafels staan op het menu.

Bruxx en kinderen
Bruxx is zeer kindvriendelijk. Voor 2 euro lekkere gehaktballetjes of schnitzels. En na (of tijdens) het eten lekker klimmen of voor kok spelen in het keukentje. Voor de wat oudere kinderen zijn er game consoles. Verder hoef je niet van tafel op te staan om toezicht te houden. Je houdt ze in de gaten op je smart phone of op het TV scherm via het CCTV systeem.

Bereikbaarheid en locatie
Bruxx ligt aan het namesti Miru, een toplocatie in de wijk Vinohrady. Dit is een geliefde woonwijk zonder veel grote bezienswaardigheden voor toeristen. Maar wanneer je wil zien waar de wat rijkere Tsjechen wonen, maak dan een wandelingetje door deze buurt. De hoofdverkeersweg is de Vinohradska straat met veel winkels. Loop even binnen bij Vinohradsky Pavilion, een oude markthal, nu een klein winkelcentrum met exclusive winkels en een heel gezellig cafe.

Adres: Bruxx, Namesti Miru 9, Praag 2Openingstijden: maandag t/m woensdag 11.00-24.00 uur, donderdag en vrijdag 11.00-01.00 uur, zaterdag 11.30-01.00 uur, zondag 11.30-23.00 uur.
Tram 10, 16, 22 halte Namesti Miru
Metro lijn A station Namesti Miru

foto Bruxx

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.