praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Voordelige lunch in een barok paleis

Voordelige lunch in Praag? Palffy Palac restaurant is het antwoord. Restaurant Palffy Palac in Praag is een juweeltje! Kom hier voor het à la carte menu 's avonds of kies het twee- of drie-gangen lunchmenu tegen een vaste prijs. Dit unieke restaurant ligt verscholen in een van de karakteristieke zijstraatjes in het Mala Strana district vlak onder de Praagse Burcht.

Praag_palffy-palac-praag.jpg Let op: PALFFY PALACE IS PERMANENT GESLOTEN

Paleis
Het restaurant is gehuisvest in een prachtig zeventiende-eeuws paleis en zeer geschikt voor een romantisch etentje.  Een schitterende kroonluchter verspreidt zacht licht. Historische foto's sieren de muren. Ieder tafeltje is verschillend gedekt en geeft een gevoel van luxe. 's Zomers kun je buiten op het terras eten terwijl je geniet van een grandioos uitzicht over de rode daken van Praag. Met zoveel luxe en faciliteiten is het bijna niet te geloven dat een voordelige lunch in Pallfy Palac restaurant bestaat!

Voordelige lunch
Een voordelige lunch begint met het kiezen van gerechten uit het vaste lunchmenu. Je kunt kiezen uit een twee- of drie-gangen maaltijd. Heel betaalbaar wanneer je in aanmerking neemt dat je luncht op een unieke plaats in Praag in een prachtig gebouw met uitzicht op de Burcht van Praag.

's Avonds bestel je a la carte, een stuk duurder dan het lunchmenu maar nog altijd vriendelijk voor je creditcard. De menukaart toont een overvloed aan vleesgerechten, van lamsschouder tot eend maar ook visgerechten. Laat vooral een plekje open voor het nagerecht: lavendel crème brûlée of misschien alleen maar koffie met bonbons.

Voordelige lunch in een imposant paleis
Een maaltijd in Pallfy Palac is geen gewone aangelegenheid. Al direct bij binnenkomst voel je je als het ware in een paleis vol luxe en sfeer. Toch weerspiegelt zich dit niet in de rekening. Op de prachtig gedekte tafels pronken kandelabers, verse bloemen en sprankelend Boheems kristal. Aangezien het gebouw ook muziekconservatorium is, prijken aan de muur foto's van talrijke componisten. Op het menu staan klassieke Tsjechische gerechten en lekkernijen en andere rijke continentale gerechten, zoals langzaam gesmoorde lamsschouder geserveerd met parmezaanse knoflook spinazie. Een voordelige lunch, vooral wanneer je van het dagmenu bestelt.

Bereikbaarheid en locatie
Pallfy Palac ligt in de wijk Mala Strana vlak onder de Burcht van Praag. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het Loreto Heiligdom en de Burchttuinen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Malostranska aan lijn A.

Adres: Palffy Palac, Valdstejnska 14,Praag 1, Mala Strana
Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag 11.00-23.00 uur, zondag, maandag en dinsdag gesloten

fotoverantwoording Palffy Palac 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.