praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winter

Mlynec - dineren in stijl met uitzicht op de Karelsbrug

Restaurant Mlynec in Praag betekent dineren in stijl met uitzicht op de Karelsbrug terwijl je je tegoed doet aan gebraden gans met een glas Moravische wijn. Dineren in restaurant Mlynec betekent ook eten met de seizoenen, verwacht daarom geen aardbeien in december of asperges in januari. Chefkok Vladimir Vanicek stelt alleen klimaatvriendelijke menu's samen. Hij is gespecialiseerd in de Tsjechische keuken en won de prestigieuze Bib Gourmand-prijs, wat betekent dat Michelin Mlynec ziet als een restaurant in Praag met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Praag_mlynec_in_praag.jpg

Mlynec: dineren in stijl
Mlynec is dineren in stijl met gerechten uit de Japanse, Indiase, Franse, Italiaanse en Tsjechische keuken. Wat denk je van Praagse ham geserveerd met rode linzenpuree als voorgerecht en gebraden eend met broodknoedels als hoofdgerecht, of misschien heb je liever damherten medaillons?

De specialiteit op zondag is lamsbout overgoten met koriander-muntsaus en als nagerecht sinaasappelkwarktaart. Op de uitgebreide wijnkaart staan veel Tsjechische wijnen maar ook buitenlandse wijnen zoals Chablis, Sauvignon blanc en Chardonnay.

Mlynec: gastronomische brunch 
De chef kok haalt het beste uit de Tsjechische keuken. Hij gebruikt traditionele recepten en past ze aan aan de smaak van de 21e eeuwse foodie. Hij gebruikt uitsluitend lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Dat is muziek in de oren van de eco-foodie. Heb je een goede eetlust neem dan het vijf- of zes-gangen menu met gegrilde makreel, carpaccio van tonijn, kalfshaas mignon en warme chocoladefondant. In het weekend staat er een gastronomische brunch klaar.

Mlynec: heel kindvriendelijk
Mlynec is heel kindvriendelijk! De zondag brunch is een uitstekende gelegenheid om met de kinderen uit eten te gaan. Er is een grote speelhoek en professionele babysitters houden de kinderen bezig terwijl je rustig kunt genieten van je eigen maaltijd. Kinderen onder de zes eten gratis mee en kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting.

Mlynec dineren in stijl of je nu buiten op het zomerterras zit of binnen in het stijlvolle restaurant. Het uitzicht is altijd prachtig: de Karelsbrug in volle glorie.

Praag_mlynec_praag.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Mlynec ligt vlakbij de Karelsbrug in Stare Mesto. Deze wijk is het historisch centrum van Praag met imposante pleinen, kronkelige straatjes en veel winkels. Naast restaurant Mlynec is het Bedrich Smetana Museum, Novotného lávka 1. Smetana was een Tsjechische componist. Zijn bekendste opera is 'De verkochte bruid'.

Adres: Restaurant Mlynec, Novotneho Lavka 9, Praag 1, Stare Mesto
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 11.30-22.00 uur, zaterdag 11.30-15.00 uur, zondag 17.00-22.00 uur.

Metro lijn A station Staromestska
Tram 2, 5, 7, 14 halte Staromestska

Fotoverantwoording restaurant Mlynec

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.