karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Middeleeuwse show en Gambrinus bier

Wanneer je van een middeleeuwse dinnershow houdt, is U Krale Brabantskeho in Praag 'the place to be'. Je bent nog niet binnen of er staat al een literpul Gambrinus bier voor je neus. Brabanders zullen zich zeker thuisvoelen in dit historische restaurant in Praag. Zodra je binnen komt, stap je terug in de tijd. Het bedienend personeel is in middeleeuwse dracht. De houten zitbanken zijn bedekt met schapenvachten en de enige verlichtig zijn brandende kaarsen. Dansers, muzikanten en vuurspuwers vermaken je tijden het eten.

Praag_middeleeuwse_show.jpg

U Krale Brabantskeho: middeleeuwse sfeer
De u Krale Brabantskeho (in de Koning van Brabant) taverne bestaat uit verschillende gedeeltes, zowel boven als ondergronds. De kelder is de gezelligste plek: knus, met kaarsen verlicht en met een mysterieuze sfeer. De gewelven zijn bekleed met schedels.

Iedere avond van 19.00 tot 22.00 uur is er een middeleeuwse show. De gerechten die geserveerd worden zijn een feest voor carnivoren, maar vegetariŽrs komen ook aan hun trekken. Tijdens het eten kijk je naar buikdanseressen, muzikanten en vuurspuwers. Wanneer je wil eten zonder de show, kom dan vůůr 18.00 uur. Kom je later dan krijg je je maal opgediend in een aparte, minder mooie, zaal.

TIP:†Wanneer je een middeleeuws diner met show wil bijwonen, is vooraf bepreken noodzakelijk.

Klik hier om een diner met show en onbeperkte drank te boeken

U Krale Brabantskeho: middeleeuwse show
Wanneer je van middeleeuwse taferelen houdt, is het bijwonen van een Middeleeuwse show een aanrader; zwaardgevechten, vuurspuwers en opzwepende muziek gespeeld op middeleeuwse muziekinstrumenten. Dit alles terwijl je gezellig zit te eten in onderaardse gewelven. Grijp deze gelegenheid om varkenspoot met mosterd en mierikswortelsaus uit te proberen. Misschien heb je liever een halve eend met rode kool, een ander typisch Tsjechisch gerecht.††

Praag_middeleeuwse_show_praag.jpg

U Krale Brabantskeho: op de koninklijke route
De taverne In de Koning van Brabant is een van de oudste middeleeuwse taverna's in Praag en heeft een lange geschiedenis. Een inscriptie boven de deur verwijst naar Hertog Jan I van Brabant, die hier in de dertiende eeuw gewerkt zou hebben aan een verhandeling over het maken van Gambrinusbier. Een andere inscriptie vermeldt dat Koning Wenceslas IV deze taverne graag bezocht. Wat wel waar is, is dat het etablissement op de Koninklijke route ligt. Dit was de weg die de koningen van Bohemen volgden op de dag van hun kroning. Klik hier om de wandeling van de kroningsroute te bestellen.

Bereikbaarheid en locatie
Taverne U Krale Brabantskeho ligt in de wijk Mala Strana vlak onder de Burcht van Praag en niet ver van het Malostranske namesti met de St-Nicolaaskerk.†

Adres: U Krale Brabantskeho, ThunovskŠ 15, Praag 1, Mala Strana

Tram 12, 22 halte Malostranske namesti.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.