praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Restaurant U Tri Zlatych Hvezd - In de drie gouden sterren

Wanneer je in restaurant U Tri Zlatych Hvezd in Praag bent, sla dan alle gangen over en begin meteen aan de knoedels gevuld met zacht fruit en peperkoek, overgoten met boter en slagroom. Ga niet weg uit Praag zonder dit dessert geproefd te hebben! U Tri Zlatych Hvezd is Tsjechisch voor 'in de drie gouden sterren'. Dit restaurant ligt pal naast de H. Nicolaaskerk in de wijk Mala Strana in Praag. Dit kelder-restaurant is gevestigd in een 700 jaar oud gebouw en is heel sfeervol en typisch Praags.

Praag_U_tri_zlatych_hvezd_praag.jpg 's Middags lunchmenu en 's avonds a la carte
Zoals in vrijwel elk restaurant in Praag, kun je hier voor een vast bedrag een lunchmenu bestellen. Dat is voordeliger dan a la carte. Op de kaart prijken Boheemse specialiteiten. Niet alleen de toetjes zijn hier verleidelijk, ook de hoofdgerechten zijn meer dan smakelijk.

Een klassiek Tsjechisch gerecht is gebraden eend geserveerd met rode kool en broodknoedels. De knoedels zijn om de saus op te soppen. Het menu is in zes talen en dat betekent dat je niet de enige toerist bent. Aan de andere kant dit maakt het wel makkelijk om een maaltijd te bestellen.

Sfeervol restaurant in een eeuwenoud gebouw
Restaurant U Tri Zlatych Hvezd ligt midden op het centrale plein in de wijk Mala Strana. Het is bijna niet te geloven dat de prijzen aleszins meevallen voor deze toplocatie. Hier lunch of dineer je in stijl: een 700 jaar oud gebouw met hoge gewelven bedekt met prachtige muurschilderingen. De figuren beelden verschillende stadia van bewustzijn af die een beginneling op zijn weg naar erkentenis ondergaat.

Klein beetje 'tourist trap'
Het wil nog wel eens gebeuren dat wanneer je wilt afrekenen het creditkaartapparaatje plotseling niet werkt en de ober 'creatief' te werk gaat. De tip wordt dan al vast aan je rekening toegevoegd. Dit is heel ongebruikelijk in Praag. Normaal is om je rekening naar boven af te ronden. Wanneer je in euro's betaalt wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant U Tri Zlatych Hvezd ligt in Mala Strana, de oudste wijk van Praag. Wanneer je op weg bent naar de Burcht van Praag, kom je langs dit plein. Aan het plein ligt de St-Nicolaaskerk met een indrukwekkend barok interieur. Ook vlakbij is de Maria Victoriakerk met een klein Jezusbeeldje dat een grote garderobe heeft. Vlakbij is een 'geheime' tuin, Vrtba tuin, KarmelitskŠ 25. Deze terrasvormige tuin ligt op de helling van de Petrin heuvel en is aangelegd naar Italiaans model met veel beelden.†

Adres: Restaurant U Tri Zlatych Hvezd, Malostranske namesti 8, Praag
Openingstijden: 7 dagen per week 12.00-23.00 uur.

Metro lijn A station Malostranska
Tram 2, 7, 12,18, 20, 22 halte Malostranska

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.