praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldau

La Casa Argentina steakhouse en mekka voor carnivoren

La Casa Argentina, een stukje ArgentinŽ midden in Praag. Wie houden er het meest van vlees, Argentijnen of Tsjechen? La Casa Argentina in Praag is meestal gezellig druk, want de gemiddelde Tsjech houdt van grote porties vlees en weinig groente. Veel vlees dat is waar la Casa Argentina bekend om staat. De ware carnivoor bestelt steak, rib eye of ossenhaas. Ben je niet zo'n vleeseter dan staan er genoeg alternatieven op het menu: tonijn, zeebarbeel en reuzengarnalen. Vegetariers komen ook aan bod. Pastaschotels en verse salades zijn heel aantrekkelijk en gezond.

Praag_casa-argentina-prague.jpg La Casa Argentina: 100% Zuid-Amerikaans
La Casa Argentina betekent helemaal ondergedompeld in Zuid-Amerikaanse sfeer maar dan midden in Praag. Dit steakhouse bestaat uit verschillende eetzaaltjes die allemaal een ander aspect van ArgentiniŽ laten zien; de taverne voor zeelieden, de Buenos Aires pianobar en de Iguazu watervallen.

In een van de zaaltjes zetelt niet alleen een papegaai maar ook een leguaan en er zwemmen tropische vissen. Elke avind treedt er in de Caminito Salon een live band op samen met traditionele Zuid-Amerikaanse danseressen.

La Casa Argentina: steakhouse
Zoals in elk steakhouse is de hoofdmoot van het menu gegrild vlees, op houtskool en geserveerd met chimichurri-saus en gegrilde groenten. De steaks zijn sappig en variŽren van gewoon groot tot enorm groot. Kies uit ossenhaas, reepjes lende, rib eye steak, filet mignon, varkensribbetjes of lamzadel. Ben je niet zo'n vleesliefhebeer neem dan vis - zeebarbeel met garnalen, tonijnfilet, zalm, tijgergarnalen of sint-jakobsschelpen - plus pastagerechten en salades. Neem ook een van de lekkere voorgerechten en eindig je maal met een huisgemaakte dessert. Drink erbij een van Zuid-Amerikaanse wijnen van ArgentiniŽ tot BraziliŽ, of drink gewoon een Frans of Spaans wijntje. En dan zijn er ook nog cocktails.

Bereikbaarheid en locatie
La Casa Argentina is in Josefov, de Joodse wijk van Praag. Bezienswaardigheden in deze wijk zijn de vele synogoges, het oude Joodse kerkhof en de concertzaal Rudolfinum. Het Oudestadsplein met de astronomische klok is vlakbij en ook namesti Republiky met de winkelcentra Palladium en Kotva.

Adres: La Casa Argentina, Dlouha 35, Praag 1
Openingstijden: dinsdag t/mzaterdag 11.30-02.00 uur, zondag en maandag 11.30-01.00 uur

Metro lijn B station namesti Republiky
Tram: 6, 8, 15, 26 halte Dlouha trida

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.