praag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Restaurant Barock met mosselmenu op zondag

Eindig je middagje shoppen in de chique (en dure) Parizskastraat in Praag met een bezoekje aan Restaurant Barock. Het menu is een culinaire tocht langs specialiteiten geinspireerd door de oosterse en westerse kookkunst. Zit buiten op het terras of binnen in romantisch zacht licht. Specialiteit op zondagmiddag zijn de ziltzachte mosselen met een glas champagne voor de lekkere dorst. Een tripje naar Azie is niet nodig, je kunt hier genieten van de Oosterse keuken; de subtiele smaak van kip met gewokte oosterse groenten met sweet-sour saus geserveerd met basmati rijst. Wil je liever in Europa blijven? Laat je verleiden door Noorse zalm met een palet van gegrilde groenten van het seizoen. En tot slot vanille ijs met kokosnoot of passievrucht crème brulee. 

LET OP: Restaurant Barock is permanent gesloten!

Restaurant Barock chic en stijlvol
Barock is stijlvol. De tafels zijn gedekt met wit damast, glanzend bestek en sprankelend kristallen glazen. Barock Restaurant biedt internationale gerechten, variërend van steaks en lamskoteletten tot Chileense zeebaars, gegrilde gamba's, coquilles, Japanse sushi en Thaise curry.

Op het menu prijken ook verse salades, pittige soepen en zelfgemaakte pasta en natuurlijk de verrukkelijkste desserts. De wijnkaart biedt een goede selectie Tsjechische en internationale dranken. Van woensdag- tot en met zaterdagavond speelt een live band Latijns-Amerikaanse muziek.

Restaurant Barock for the rich and famous
Restaurant Barock ligt in de Parizska straat in Praag, de straat waar high end fashion houses zijn, Dior, Versace, Hermes. Barock is chique en trendy en de geliefde plek voor de 'rich and famous' voor een hapje en een drankje. Direct wanneer je door de glazen deuren naar binnen gaat straalt de luxe je tegemoet. Grote foto's van beroemdheden sieren de muren. Celebreties die Barock bezoeken wanneeer ze in Praag zijn: de actrices Simona Krainova en Dara Rollins en de acteur Matt Damon. Ga zitten aan de bar en bestel een drankje: een exotische cocktail, gekoelde champagne of een Tsjechisch biertje of wijntje. Het smaakt allemaal uitzteknd met op de achterground subtiele muziek.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Barock is in Josefov, de Joodse wijk van Praag. Vlakbij is het Joods Museum en de verschillende synagoges. Heel leuk is het om het enig Diamantmuseum in Tsjechie te bezoeken, Siroka straat 4.

Adres: Restaurant Barock, Parizska 24

Metro lijn A, stationion Staromestska
Tram: 5, 17 halte Cechuv Most

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.