karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Restaurant Ginger & Fred: dineren in een dansend huis

Het adembenemend uitzicht en de tongstrelende gerechten zijn de beste aanbevelingen om te dineren op de bovenste verdieping van het Dansend Huis in Praag. Restaurant Ginger & Fred is populair, niet alleen vanwege de bijzondere architectuur maar ook vanwege de gerechten die gebaseerd zijn op de Franse keuken, aangevuld met internationale en Tsjechische gerechten. In het Dansende Huis is gevestigd de Glazen Bar met dakterras, restaurant Ginger & Fred, een kunstgalerie en een viersterren hotel.

Praag_dansend-huis-praag-1.jpg

Restaurant Ginger & Fred in het Dansend Huis
Het restaurant in het Dansend Huis zit op de zevende verdieping van dit bijzondere gebouw. Een perfecte plaats voor een lekker ontbijtje, een smakelijke lunch of een romantisch diner met uitzicht op de Burcht van Praag. Kijk daarna goed in het rond. De inrichting van Ginger & Fred is even extravagant als het dansende huis zelf: op het eerste gezicht zakelijk maar wanneer je beter kijkt ontdek je details. De bekleding van de fauteuils is beschilderd en iedere stoel is een uniek† kunstwerk.

Restaurant Ginger & Fred: culinaire hoogstandjes†
De chef-kok van Ginger & Fred toont zich meester in ongewone combinaties zoals een salade waarin verwerkt paarse artesjokkenhartjes, gegrilde inktvis en jonge tuinbonen. Ook is er een ruime keuze aan vleesgerechten. Het dagmenu is voordeliger dan a la carte bestellen. Vegetariers hebben het hier moeilijk met slechts een vegetarisch gerecht op de kaart, maar het verbluffend mooie uitzicht over de Moldau met daarachter de rode pannendaken van Mala Strana en het silhouet van de Praagse Burcht en de St Vitus-kathedraal maakt veel goed.

Dansend huis: Ginger & Fred
Ginger & Fred verwijst naar het dansende paar Fred Astaire en Ginger Rogers. Twee zwierige zuilen van zeven verdiepingen lijken op een ineengestrengeld dansend stel. Een dansend huis en Franse cuisine hebben een sterke aantrekkingskracht. Liefhebbers van moderne architectuur willen dit bijzondere gebouw van binnen zien en tegelijkertijd genieten van gerechten uit de Franse cuisine. Kom met een goedgevulde beurs want de prijzen zijn even verheven als het uitzicht.

Dansend huis: moderne architectuur
Het Dansend Huis is ontworpen door Frank Gehry, de geldschieter was de ING bank. Aanvankelijk deed het gebouw dienst als kantoorcomplex met enige tijd Restaurant Celeste op de bovenste verdieping. Toen het gebouw pas geopend was, werd het druk bezocht omdat iedereen het interieur wilde zien en van het uitzicht genieten. Toen het nieuwtje eraf was, kwamen hier uitsluitend zakenlieden dineren. Maar ook die lieten het na enige tijd afweten en Restaurant Celeste sloot permanent. Het Dansend huis is nu hotel, restaurant Ginger & Fred, bar en kunstgalerie.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Fred & Ginger ligt niet op de toeristische route in de wijk Nove Mesto. In de buurt is het Karlovo namesti (Karelsplein), het grootste plein in Europa. Het Karelsplein is een mooi stukje groen in Praag aan de noordzijde omzoomd door het nieuwe stadhuis, eigenlijk niet zo nieuw. Het werd gebouwd in de veertiende eeuw. Een bezienswaardigheid vlak in de buurt van dit plein is de Cyrillus en Methodiuskerk met een klein museum over de aanslag op SS commandant Reinhard Heydrich in 1942.

Adres: Restaurant Ginger & Fred, Jiraskovo namesti, Praag 2
Openingstijden: 7 dagen per week 07.00-01.00 uur

Tram 5, 9, 17 halte Jiraskovo namesti†
Metro lijn B station Karlovo Namesti †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.