praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

U Kalicha - Boheemse keuken, bier en soldaat Svejk

Svejk en u Kalicha gaan hand in hand. U Kalicha is een restaurant in Praag en speelt een belangrijke rol in het leven van de brave soldaat Svejk, de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van de Tsjechische schrijver Jaroslav Hasek. U Kalicha is een populair Tsjechisch bierlokaal in Praag. Drink hier bier en proef gerechten uit de Boheemse keuken. U Kalicha zit altijd stampvol, maar Tsjechen zul je er zelden treffen. De gerechten zijn behoorlijk aan de prijs.

Praag_restaurant_u_kalicha_ingang_praag.jpg

Svejk en u Kalicha

U Kalicha staat geheel in het teken van Svejk. Literaire citaten sieren de muur en ook schilderwerken van de illustraties die Josef Lada maakte voor de Svejk boeken.†Bierlokaal U Kalicha was het stamlokaal van Jaroslav Hasek.†Hier liet hij Svejk arresteren door de geheime politie. Hier sprak Svejk de gevleugelde woorden: "na de oorlog om 6 uur in U Kalicha." Een grappige bijkomstigheid is dat de straat waar u Kalicha zich bevindt, Na Bojiste, op het slagveld betekent.

Praag_restaurant_u_kalicha_interieur_praag.jpg

Eten in u Kalicha
U Kalicha heeft alle kenmerken van een traditionele Tsjechische taverne: stevige kost, flinke porties, veel bier en live muziek - een accordeonist speelt 's avonds in het restaurant.

Het menu in u Kalicha is in 24 talen, dat is wel handig maar belooft niet veel goeds. Een veeltalen menu betekent veel toeristen en veel toeristen betekent toeristenprijzen. Dat klopt 100% voor u Kalicha. Wanneer je gebraden gans of eend met rode kool en knoedels wilt proberen, ben je hier op het juiste adres. Eten en bier drinken in u kalicha is een ervaring, maar je krijgt niet echt waar voor je geld. De soldaat wordt volledig uitgebuit.

Ben je helemaal in de ban van Svejk, koop dan wat souvenirs; een bierglas of een asbak of een mok en nog veel meer. Je betaalt uiteraard een 'toeristprijs'. Alle artikelen zijn met de beeltenis van de brave soldaat.†

Let op: U Kalicha is een populair restaurant en voornamelijk bezocht door toeristen. Er zijn meerdere eetzalen die plaats bieden aan meer dan honderd personen. Grote groepen boeken het restaurant. Om zeker te zijn van een tafel, wordt aangeraden om vooraf te reserveren.

Praag_restaurant_u_kalicha_muren_praag.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant u Kalicha is in een rustige straat in de wijk Vinohrady vlakbij namesti I.P. Pavlova en namesti Miru, twee bekende pleinen in deze wijk in Praag. Vinohrady is een aantrekkelijke woonwijk. Weinig toeristen weten hun weg naar deze buurt te vinden. Toch is het de moeite waard om door deze buurt te lopen. Voor liefhebbers van tweede-handswinkeltjes, gezellige restaurantjes en Art Nouveau gevels is Vinohrady een waar Mekka.

Adres: u Kalicha, Na Bojisti 12-14, Praag, Nove Mesto, Praag
Openingstijden: 7 dagen per week 11.00-23.00 uur.


Lees verder: Vinohrady, een wijk als een openluchtmuseum met Art Nouveau-gevels

Volgend artikel: Hanavsky Pavilion, romantisch dineren met uitzicht

Vorig artikel: Restaurant Ginger & Fred, dineren in een dansend huis

Praag_restaurant_u_kalicha_muur_praag.jpg

foto's wiki commons

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.