praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Hanavsky Pavilion: romantisch dineren onder dennenbomen

Restaurant Hanavsky Pavilion ligt op de heuvel van Letna in Praag, met uitzicht op de Moldau en de Karelsbrug. In de zomer is de beste plek een tafeltje op het terras onder geurende dennenbomen. 's Avonds glinstert de Moldau in het schijnsel van de maan, de lichtjes in de stad fonkelen en schitteren. Dineer hier in stijl. Kies gerechten uit de Tsjechische of internationale keuken. Hanavsky Paviljoen is tamelijk klein met maar 36 plaatsen binnen en 80 buiten op het terras.

Praag_hanavsky-paviljoen-letna.jpg Menu restaurant Hanavsky
Op het menu van Restaurant Hanavsky prijken traditionele Boheemse gerechten. Het zeven-gangen diner begint met een glaasje Becherovka, een kruidenbitter en sluit af met een kaasplateau en geflambeerde pannenkoekjes gevolgd door koffie.

De hoofdgang bestaat uit forel gevolgd door gebraden gans. Ietsje minder trek? Neem dan het vier-gangen diner. Het voorgerecht is Praagse ham met mierikswortelsaus. De prijzen van een hoofdgerecht zijn gemiddeld 400 Kr (€15).

Op het menu staan zowel traditionele Tsjechische als internationale gerechten. Wat dacht je van Boheemse aardappelsoep met paddestoelen en daarna gebraden eend met rode en witte kool. Of heb je liever iets uit de internationale keuken? Risotto met witte en groene asperges rijkelijk bedekt met truffels en Parmezaanse kaas.

Tsjechen zijn vleeseters. Op het menu prijkt slechts één vegetarisch gerecht: tagliatelli met romige spinazie, walnoten en brokjes Parmezaanse kaas. Je kunt natuurlijk ook een maaltijd salade nemen gevolgd door flensjes gevuld met warme vruchten en een toef slagroom.

Restaurant Hanavsky: paviljoen
Restaurant Hanavsky is een neo-barok paviljoen dat gebouwd werd voor de Jubileumtentoonstelling in 1891. Oorspronkelijk stond het op het beursterrein van Praag, Vystaviste, in de wijk Holesovice. Wat direct opvalt zijn de ingewikkelde gietijzeren elementen, de grote dubbele buitentrap en het prachtige balkon.

Het gebouw is genoemd naar de prins van Hanau, eigenaar van de fabriek die het gietijzeer leverde. Na afloop van de Jubileumtentoonstelling liet de prins het gebouw ontmantelen en herbouwen aan de rand van het Letnapark met uitzicht op Praag en de Moldau. Aanvankelijk was het een plaats waar bezoekers van het Letnapark konden uitrusten. Nu is het Hanavsky Pavilion een gerenommeerd restaurant.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Hanavsky ligt op de Letnaheuvel. Dit is één van de heuvels waarop Praag is gebouwd. Letna ligt ingeklemd tussen de wijken Hradcany en Holesovice in de bocht van de Moldau. De be;angrijkste bezienswaardigheden in het Letnapark zijn de 22 m hoge metronoom, de biertuin en paviloen EXPO 58.

Adres: Restaurant Hanavsky, Letenske sady 173, Praag 7
Openingstijden 10.00 – 22.00 uur
Tram 15 en 17 halte Czechuv most

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.