praag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Restaurant Bellevue met uitzicht op de Moldau

Restaurant Bellevue in Praag betekent dineren in stijl onder kristallen kandelabers en met een adembenemend uitzicht op de St Vituskathedraal en de Praagse Burcht. Bellevue – de naam zegt het al – staat garant voor frans georienteerd dineren terwijl je geniet van een uitzicht zo prachtig dat je er kippevel van krijgt. Bellevue wordt beschouwd als het beste restaurant in Praag. Het is gevestigd in een kasteelachtig gebouw aan de Moldau. Een plaatsje aan een van de immens grote erkerramen verzekert je van een oogverblindend uitzicht op de Karelsbrug met daarachter het silhouet van de Praagse Burcht.

  Praag_karelsbrug_11.jpg

Let op: RESTAURANT BELLEVUE IS PERMANENT GESLOTEN

Restaurant Bellevue, een culinaire belevenis
Restaurant Bellevue heeft een uitgebreide menukaart waarop bijzondere gerechten prijken zoals pompoen ravioli met citroen en parmezaanse kaas, Nieuwzeelands lamsvlees met tijm, truffels en aubergine. Het 'Best of Bohemia' menu toont dat de Tsjechische keuken niet alleen stevige kost heeft, maar ook heel subtiel kan zijn. De sommelier heeft bijzondere wijnen op zijn lijst, klassiek Frans, champagne maar ook zeer verrassende Tsjechische wijn, meestal uit Moravie. Geniet in een stijlvol, bijna geheel uit glas bestaand interieur van meergangenmenu's waarvan de prijzen varieren van 900 tot 1800 CKZ (€35 - €70).

Restaurant Bellevue, chic en gezellig
Tijdens de zomer opent een terras aan de zijkant van het restaurant, waar je kunt genieten van lunch of diner al fresco. Verwarming en een fleece deken zorgen ervoor dat je warm blijft op een koele avond. Het interieur van Bellevue is indrukwekkend en combineert modern met een traditioneel design. De kleurtinten beige en paars combineren goed met de kroonluchters.

Bereikbaarheid en locatie
Restaurant Bellevue ligt in de wijk Stare Mesto, vlakbij het Nationaal Theater. Vanaf de kade tegenover Bellevue heb je het beste uitzicht op de Karelsbrug. Vlakbij is restaurant Mlynec, Novotneho Lavlka 9, een vergelijkbaar restaurant, ook met uitzicht op de Moldau.

Bellevue is onlangs verhuisd naar een onlangs gerenoveerd pand op 50 meter afstand van het oude adres, Smetanovo Nabrezi 18. Bellvue is nu gevestigd in het Smetana Hotel. Het oorspronkelijke gebouw wordt gerenoveerd. Naar verwacht zal de renovatie klaar zijn in 2022. Het nieuw adres is: Karoliny Svetle 34.

Openingtijden 7 dagen per week van 12.00-15.00 uur en van 17.30-23.00 uur

Metro: Narodni Trida. Tram 5, 9, 24 halte Narodni Divadlo      

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.