praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldau

Lekker en betaalbaar dineren in Praag

Praag biedt veel mogelijkheden om lekker te dineren, van eenvoudig tot uitgebreid en van typisch Tsjechisch tot exotisch. In april verschijnen de eerste tafels en stoelen op het houten plankier voor de restaurants en eethuisjes. De terrasjes blijven staan tot eind september.

Tsjechen eten vroeg en brengen de rest van de avond door in een pivnice en drinken bier. Het hoofdgerecht bestaat uit tenminste 200 gram vlees, meestal varkensvlees. Voor de vorm ligt er een piepklein stukje komkommer, een sliertje paprika en een kwart tomaatje bij. Tsjechen eten (vrijwel) geen groenten. Bijna ieder restaurant heeft een paar vegetarische gerechten op de kaart. De laatste tijd wordt het steeds makkelijker om 100% vegetarische restaurants te vinden.

Praag-Nu ging op zoek en vond een aantal leuke, gezellige en betaalbare restaurants voor carnivoren en vegetariërs.

Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.