praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Caravan Camping met tent of camper in Praag

Caravan camping in Praag? Dat kan, tenminste wanneer je niet in het centrum je tentje wil opslaan of je camper wil parkeren. De prijzen van hotels in Praag liggen tamelijk hoog, vooral wanneer ze in het centrum liggen. Wanneer je het buitenleven wil combineren met een stedentrip naar Praag, is verblijven op een camping ideaal. Er zijn niet veel campings in Praag, maar genoeg om uit te kiezen. Ze hebben allemaal gemeen dat ze in de buitenwijken liggen aan de rand van de stad. Dat is geen nadeel want het openbaar vervoer in Praag is snel en voordelig.

Caravan camping in Praag
Wanneer het je leuk lijkt om te kamperen op een eilandje in de Moldau, parkeer je je camper of zet je je tent op in Caravan Camping, Cisarska Louka 162 in Praag 5. Deze kampeerplaats ligt midden in het groen en toch dichtbij het centrum van Praag. Goedkoop onderdak tijdens je stedentrip naar Praag vind je zeker in Camp Sokol, Trojska 171 in de wijk Troja in het noorden van Praag. Dit is niet alleen een camping maar ook een hostel met drie- en vierpersoonskamers. Camping Praha Klanovice ligt net binnen de stadsgrenzen van Praag en is heel kind-vriendelijk.


Camping en kosten
Een paar dingen die je moet weten over de prijzen van kamperen in TsjechiŽ. Je betaalt meestal per persoon en per tent. De prijzen voor tenten zijn onderverdeeld in 'groot' en 'klein'. Neem, eventueel van te voren, contact op met de camping over hoe zij deze maten definiŽren. Andere bijkomstige kosten kunnen zijn voor elektriciteit en op sommige campings toeristenbelasting.

Camping en kampvuur
Camping en een kampvuur gaan samen dat vinden de Tsjechen ook! Veel campings staan een kampvuur toe en het brandhout is vaak gratis! Zitten rond het kampvuur, gitaarspelen en meezingen Ė de Tsjechen zijn heel sociaal - en met een kratje bier kan de avond niet meer kapot. Het enige dat vereist is, is dat degene die als laatste bij het kampvuur vertrekt, goed erop toeziet dat het vuur helemaal gedoofd is.

Camping en gereedschap†
Meestal kun je al het gereedschap dat je vergeten bent mee te nemen, lenen van een medekampeerder. Een aardappelmesje, een hamer of lucifers. Zorg wel dat je je eigen zaklamp bij je hebt, want op sommige campings kan het behoorlijk donker zijn.

Caravan Camping en de hond
Op veel campings kunt je tegen een vergoeding je hond meenemen. Het is verplicht, tenzij anders vermeldt, dat de hond te allen tijde aangelijnd is zodat hij andere kampeerders niet lastig valt.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.