karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Goedkoop slapen bijna in het centrum van Praag

Camping of hostel? Wanneer je goedkoop onderdak zoekt voor je stedentrip naar Praag is Camp Sokol Troja de ideale verblijfplaats. Iedereen weet dat kamperen goedkoper is dan een verblijf in een hotel. Het nadeel van kamperen is dat de meeste campings behoorlijk ver van het centrum liggen. Bovendien is vaak het openbaar vervoer naar de stad niet altijd even handig – veel overstappen en lage frekwentie. Een camping dichterbij het centrum van Praag kun je niet vinden. Wanneer je niet van kamperen houdt, bespreek dan een paar nachtjes in Camp Sokol Troja hostel.

Praag_camp-sokol-prague.jpg Camping en hostel
Camping en hostel Camp Sokol Troja is de ideale budget-vriendelijke verblijfplaats. Deze camping ligt in het noorden van Praag vlakbij het kasteel Troja en de dierentuin van Praag. Met de tram rijdt van halte Trojska in ongeveer vijftien minuten naar de Karelsbrug. Wanneer je geen zin hebt om naar het centrum van Praag te gaan, blijf je in de directe omgeving van Camp Sokol Troja want er is veel te doen.

* Kasteel Troje , 10 minuten lopen. 
* Botanische tuin, 20 minuten lopen
* Dierentuin, 15 minuten lopen of 2 minuten met de bus
* Fietspad naar het centrum of de andere kant op langs de Vltava, 1 minuut
* Zwembad Vystaviste, 15 minuten, een prachtige wandeling door het Stromovka park.

Camping in Camp Sokol
Camp Sokol is het hele jaar open en je vindt er alles wat je nodig hebt om als een koning te kamperen; schaduwplekken, gras, WiFi, kinderspeelplaats, barbecue gelegenheid, bagage lockers, fietsenberging. In het restaurant heb je voor €2 ontbijt, voor €3 lunch en voor €4 avondeten. Zelf koken is misschien zelfs duurder, en zeker meer werk. Camp Sokol is het hele jaar open en je vindt er alles wat je nodig hebt om als een koning te kamperen; schaduwplekken, gras, WiFi, kinderspeelplaats, barbecue gelegenheid, bagage lockers, fietsenberging.

Praag_sokol-hostel-prague.jpg Hostel Camp Sokol
Heb je helemaal geen zin in kamperen, dan kun je ook in een echt bed slapen. Sokol Hostel heeft twee-drie- en vierpersoonskamers. Het ontbijt is in de prijs inbegrepen en wanneer je langer dan 10 dagen blijft, krijg je 10% korting.

Bereikbaarheid en locatie
Camp Troja ligt in de wijk Troja in het noorden van de stad. De bezienswaardigheden in dot deel van Praag zijn de dierentuin, de botanische tuin en Kasteel Troja (u Trojskeho zamku 1). Troja, meer een landhuis dan een kasteel, werd gebouwd in de zeventiende eeuw. Het interieur is weelderig en de eye-catcher is de grote hal van boven tot onder beschilderd als eerbetoon aan de Habsburgers. Het Troja Kasteel, onderdeel van het Stedelijk Museum van Praag, heeft als permanente tentoonstelling een grote collectie barok glaswerk en 19de-eeuwse Tsjechische schilderijen. 

Adres: Camp Sokol Toja, Trojska, Praag      

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.