praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldau

Camping dichtbij Praag

Camping Sokol in Praag is een heerlijke plek voor gezinnen met kinderen, maar ook voor andere kampeerders. Ideaal voor een korte stedentrip naar de schitterende hoofdstad van Tsjechië of een wat langere vakantie met zo nu en dan een dagje Praag en omgeving. Staanplaatsen voor caravans, campers en tenten op een groot grasveld in de zon maar ook in de schaduw. Camping Sokol ligt naast een groot meer omgeven door een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen.

Camping Sokol en kinderen
Camping Sokol is perfect voor kinderen. In het hoogseizoen zijn er grappen en grollen van het animatie-team en wanneer ze daar genoeg van hebben kunnen ze dobberen in het zwembad of midgetgolf spelen. Verder kunnen de kids buitelen op de trampolines en ravotten op het kinderspeelplaatsje. En wanneer de kids dat allemaal gedaan hebben, kunnen ze een kinderfiets huren, terwijl vader en moeder op het gezellige terras zitten met een lekker Tsjechisch biertje. Het restaurant serveert typisch Tsjechishe maaltijden. Wat denk je van Wiener schnitzel met frietjes of een lekkere dikke braadworst met een kwak mosterd?


Praag_camping-sokol

Camping Sokol faciliteiten

Kom met je eigen tent of huur een stacaravan met prive badkamer(tje) en verwarming. De keuken is van alle gemakken voorzien van magnetron tot koelkast. Boodschappen doe je in het winkeltje op de camping. Wifi en televisie zijn aanwezig, je kunt je dus altijd vermaken. Je kunt ook een volledig ingerichte caravan huren. Vier-sterren Camping Sokol is een uitstekende manier om in de natuur te zijn en toch dicht bij Praag. Iedere vrijdag is er in de buurt een boerenmarkt, naast de camping is een golfbaan. Verder zijn er in de buurt veel gezellige restaurants en cafes. Ook in de buurt een Billa supermarkt.

Praag_camping-sokol

Camping Sokol en shopping centre
Europark Shopping Centrum is slechts één halte met de bus. Hier kun je terecht bij de Interspar hypermarkt en in groot aantal bekende en onbekende winkels: H&M, Takko Fashion, Adidas, C&A en nog veel meer. Een busrit van 25 minuten brengt je naar Cerny Most, het grootste winkelcentrum van Praag. Fashionosta's moeten zeker een bezoekje brengen aan Fashion Arena, dé fashion outlet van Praag.

Bereikbaarheid en locatie
Camping Sokol ligt in een buitenwijk van Praag aan de noordoost kant. Het station Praha-Dolni Pocernice ligt op loopafstand. In 20 minuten ben je op het Centraal Station, midden in het historisch centrum van Praag.

Bus 
Bus 224 rijdt in een half uur naar Cerny Most metro station aan line B, stap over op de metro en stap uit op namesti Republiky of Mustek midden in het centrum. Bus 208 gaat naar Sterboholy metro station.

Adres: Camping Sokol, Narodnich hrdinu 29, Praag 9

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.