praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Kamperen op een eilandje in de Moldau

Caravan Camping dat is kamperen op een eilandje in de Moldau en toch in 25 minuten in hartje Praag. Logeren temidden van veel groen en lekker roeien of kano varen als je actief bezig wilt zijn. Wat is er nou leuker dan kamperen en dan ook nog kamperen op een eiland in Praag. Niet midden in de stad maar wel dicht bij een metrohalte. Smíchovské nádraží is niet alleen een metrostation maar ook een station van de Tsjechische spoorwegen. Metro- en treinkaartjes kun je aan de receptie van de camping kopen. Dat bespaart veel gehannes met kaartjesautomaten en Tsjechisch geld.

Praag_caravan-camping-prague.jpgCaravan Camping faciliteiten
Caravan Camping biedt plaats aan 350 gasten en is het hele jaar open. Faciliteiten op de camping zijn onder meer: goed ingerichte keuken, douches en WC blokken, wasmachine, winkel, restaurant en voldoende parkeerplaatsen. Honden zijn welkom. Mocht je niet zo'n fan zijn van kamperen hetzij in een tent dan wel in een stacaravan, je kunt ook een kamer huren met gedeelde faciliteiten, en natuurlijk warm water.

Caravan Camping prijzen
De prijzen varieren van 60 CKZ (€2,40) voor een kind, 105 CKZ (€4,50) voor een volwassenen, 100 CKZ (€4) voor een auto  en ook voor een tent, 95 CKZ (€3,80) voor electriciteitafname tot 140 CKZ (€5,70) voor een bungalowtent. Een tweepersoonskamer kost 630 CKZ (€25) en een driepersoonskamer 945 CKZ (€38).

Bereikbaarheid en locatie  
Wanneer je uit de richting Plzen komt, neem je vlak voor Praag de afslag in de richting van Brno. Je rijdt nu bergafwaarts. Daarna richting Smichov (dat is een district in Praag). De rivier NIET oversteken. Na ongeveer anderhalve kilometer sla je rechtsaf juist voor een Shell tankstation. Je rijdt nu het eiland op. De gele toren van de camping is je baken en kun je moeilijk over het hoofd zien. 

Adres: Caravan Camping, Cisarska Louka 162, Praag 5

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.